Η Ματίλντα επιστρέφει στην μικρή οθόνη

31 Ιανουαρίου 2020 19:40

Το νέο ριμέικ της πλατφόρμας streaming θα είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μιούζικαλ και παιδικό μυθιστόρημα του Roald Dahl.

Το Netflix και η Sony Pictures βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την παραγωγή μιας νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του πετυχημένου μιούζικαλ «Ματίλντα» που είναι βασισμένο στο παιδικό μυθιστόρημα του Roald Dahl . Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως στόχος είναι κυκλοφορήσει η ταινία στις αίθουσες και την πλατφόρμα streaming.

Η ομώνυμη ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Ματίλντα, ένα ντροπαλό κορίτσι που ανακαλύπτει ότι έχει τηλεκινητικές δυνάμεις , τις οποίες χρησιμοποιεί για να εκδικηθεί και να βάλει στην θέση τους όσους την έχουν ταλαιπωρήσει.

Ο Tim Minchin έχει γράψει την μουσική και τους στίχους του μιούζικαλ, ενώ ο Dennis Kelly έβαλε την υπογραφή του στο σενάριο. Ο εκλεκτός του Netflix και της Sony για την σκηνοθεσία φέρεται να είναι ο Matthew Warchus , ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το πρωτότυπο μιούζικαλ που απέσπασε πολλά βραβεία Ολίβιε το 2012 καθώς και το «Pride» του 2014.

Το 1996 ο Danny DeVito γύρισε μια εκδοχή του έργου με την Mara Wilson στον ομώνυμο ρόλο, την Rhea Perlman , την Embeth Davidtz και την Pam Ferris. Αν και η ταινία απέτυχε στα box office, είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στους κριτικούς και πλέον έχει αποκτήσει ένα καλτ κοινό μέσω της μικρής οθόνης.