Η ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – Dr Χριστοφορίδου Χριστίνα, Πλαστικός Χειρουργός

6 Φεβρουαρίου 2020 22:37

Ρινοπλαστική: Αισθητική και Λειτουργική Επέμβαση

Με τη ρινοπλαστική ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός ‘’γλυκαίνει’’ το πιο προέχον σημείο του προσώπου, αλλάζοντας θεαματικά ολόκληρο το πρόσωπο. Σμιλεύει τις ατέλειες στο σχήμα και το μέγεθος της μύτης, με σεβασμό στην ανατομία και τη λειτουργικότητά της.
Εκτός από τα αισθητικά αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα και τα λειτουργικά προβλήματα της ρινικής αναπνοής, όπως σκολίωση ρινικού διαφράγματος ή υπερτροφικές ρινικές κόγχες, που συχνά προκαλούν ροχαλητό και διαταραχές στον ύπνο, ακόμα και άπνοια.

Λίγα λόγια για την επέμβαση:

Γίνεται εξω βλεννογόνιος παρασκευή και σμίκρυνση ή μεγέθυνση των ρινικών δομών (χόνδρινων: άνω και κάτω πλάγιοι χόνδροι, διάφραγμα και οστέινων: ρινικά οστά, ρινική απόφυση άνω γνάθου) και καυτηριασμός των ρινικών κογχών.
Η επέμβαση διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα με το πρόβλημα, γίνεται με γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία για μικρές διορθώσεις του ακρορρινίου.

Η Νέα τεχνική της Ανοιχτής Ρινοπλαστικής και τα Πλεονεκτήματά της:

Σήμερα η ανοιχτή ρινοπλαστική έχει αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά κλειστή μέθοδο, επειδή έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ακρίβειας και λεπτομέρειας στο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί και προλαμβάνει τις πιθανές επιπλοκές.
Στην κλασική κλειστή ρινοπλαστκή οι τομές είναι ενδορινικές δηλ. εντός των ρουθουνιών της μύτης. Η ανοιχτή ρινοπλαστική είναι μέθοδος εκλογής σε δύσκολες περιπτώσεις με πολύ στραβό διάφραγμα και αναπνευστική δυσχέρεια, σε επανεπεμβάσεις μετά από αποτυχημένες ρινοπλαστικές ή σε λεπτομερή διόρθωση ακρορρινίου (πχ προέχον), διότι δίνει τη δυνατότητα για διόρθωση των ρινικών δομών υπό άμεση όραση, με απόλυτο έλεγχο, ακρίβεια και λεπτομέρεια ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ασθενείς.
Η τομή γίνεται στη στυλίδα και δεν φαίνεται καθόλου ενώ τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, εκεί που η κλειστή ρινοπλαστική σταματά. Ανασηκώνεται το δέρμα και ο πλαστικός χειρουργός βλέπει ακριβώς πού είναι το πρόβλημα και κάνει μόνο τις απαραίτητες μικροδιορθώσεις με ακρίβεια και μετρήσεις χάρακα, χωρίς να αφαιρεί ιστούς ‘στα τυφλά’ και ‘στο περίπου’. Επιπλέον στην ανοιχτή μέθοδο προλαμβάνεται ή διορθώνεται η ρινική αναπνευστική δυσχέρεια με την τοποθέτηση ειδικών spreadergrafts στην ρινική βαλβίδα.

Αποθεραπεία:

Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα με νάρθηκα στη μύτη για 1 εβδομάδα, οπότε και επανέρχεται στις δραστηριότητές του.

Αποτέλεσμα:

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό αφού ο στόχος είναι η τελειοποίηση της υπάρχουσας μύτης, αναλογικά και συμμετρικά με το υπόλοιπο πρόσωπο, το φύλο και την ηλικία και όχι η δημιουργία μιας νέας ξένης ‘copy-paste’ μύτης.

Dr Χριστοφορίδου Χριστίνα, Διακεκριμένη Πλαστικός Χειρουργός
Μέλος GMC. ISAPS, ASAPS, HESPRAS με εξειδίκευση στην προηγμένη αισθητική χειρουργική σε Κέντρα Διεθνούς φήμης:
-Wellington Hospital του Λονδίνου
-Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής Μελβούρνης
-Ινστιτούτο J.de Benito στη Βαρκελώνη

ΑΘΗΝΑ: Βιοκλινική, Κεντρική Κλινική Κολωνάκι

Στοιχεία Επικοινωνίας

Η ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Dr Χριστοφορίδου Χριστίνα, Πλαστικός Χειρουργός