Η προφητεία των Simpsons για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε: 9 Μαρτίου 2020 16:56
Η προφητεία των Simpsons για τον κορωνοϊό

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και στη χώρα μας ενώ οι αναζητήσεις για το πώς να προστατευτούμε είναι στην κορυφή.
Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει και η απίστευτη προφητεία της σειράς The Simpsons: είχε προβλέψει τον κορωνοϊό 27 χρόνια πριν. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που προβλήθηκε το 1993 αλλά μοιάζει να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.
Στην τέταρτη σεζόν και στο επεισόδιο 21, πολλοί χαρακτήρες στο Σπρίνγκφιλντ αγοράζουν χυμούς από το ίντερνετ και αρρωσταίνουν μαζικά. Από τους συγκεκριμένους χυμούς παρήγγειλε και ο Homer Simpson, ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς.
Τα κουτιά με τους χυμούς στάλθηκαν από την Οσάκα της Ιαπωνίας στο Σπρίνγκφιλντ. Ωστόσο, πριν γίνει η αποστολή, ένας εργάτης άρχισε να βήχει μέσα στο κουτί. Έτσι, αρρώστησε μία ολόκληρη πόλη.
Στη δική μας πραγματικότητα, κορωναϊός ξεκίνησε στην Ουχάν και έχει μεταδοθεί σε 23 χώρες. Έχουν αρρωστήσει πάνω από 17.000 άτομα και να έχουν χάσει τη ζωή τους 362 άνθρωποι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικάνικη σειρά φέρεται να έχει προβλέψει κάτι από το μέλλον. Μεγάλο ντόρο είχε κάνει ένα επεισόδιο της 11ης σεζόν το οποίο αναφερόταν στον πρόεδρο Donald Trump και επιβεβαιώθηκε το 2016, όπως αλλά στη 10η σεζόν όπου ανέφεραν την Fox ως κομμάτι της Disney, κάτι που επίσης επιβεβαιώθηκε. Έχουν ακόμα προβλέψει με λεπτομέρειες το τέλος της σειράς Game of Thrones, τα ταξίδια καθημερινών ανθρώπων στο διάστημα και πολλά ακόμα.