Η σοβαρή κρίση πανικού της Τατιάνας Μπλάτνικ: “Ένιωθα ότι πνιγόμουν, δεν μπορούσα να αναπνεύσω”

Συντάκτης: Newsroom

8 Απριλίου 2024 18:51

Ενα πολύ συγκινητικό ποστ έκανε η Τατιάνα Μπλάτνικ, το οποίο συνόδευσε με μια φωτογραφία της στο δάσος.

Η σύζυγος του Νικόλαου, μίλησε για τις κρίσεις πανικού και πώς έμαθε να τις αντιμετωπίζει. Μάλιστα, η ίδια περιγράφει μια πρόσφατη κρίση πανικού όπου ένιωθε ότι πνιγόταν και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

 

Η σοβαρή κρίση πανικού της Τατιάνας Μπλάτνικ: "Ένιωθα ότι πνιγόμουν, δεν μπορούσα να αναπνεύσω"

 

“Ένιωθα ότι πνιγόμουν, δεν μπορούσα να αναπνεύσω”

Γράφει στο ποστ της η Τατιάνα Μπλάτνικ:

“Απρίλιος: Μήνας ευαισθητοποίησης για το άγχος:

Επειδή τις περισσότερες φορές, το άγχος ούτε φαίνεται ούτε ακούγεται, είναι αισθητό.

Το άγχος με οδήγησε να δοκιμάσω διαφορετικές μεθόδους για να με βοηθήσουν να διαχειριστώ το άγχος μου – άσκηση, διαλογισμός, ομιλία, ξεκούραση, ημερολόγιο..

Ωστόσο, πρόσφατα ανακάλυψα, εν μέσω κρίσης πανικού, ότι έπρεπε να επιστρέψω στα βασικά και να δουλέψω περισσότερο στην αναπνοή μου.

Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο.

Ένιωθα ότι πνιγόμουν και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ακόμα αγχώνομαι όταν περιγράφω αυτή τη στιγμή. Αποφάσισα να την μοιραστώ για όσους υποφέρουν από στρες και άγχος και κρίσεις πανικού οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση και την αποτροπή τους. Και θα προσπαθήσω, έχοντας όλους εσάς στο πλευρό μου, να μάθω περισσότερα και να εξασκηθώ περισσότερο, γιατί νιώθω ευλογημένη που έχω μια κοινότητα σαν εσάς για να το μοιραστώ μαζί της. Για εκείνους που φοβούνται να μιλήσουν για αυτό – παρακαλούμε μιλήστε πριν γίνει χρόνιο.

Το μάθημα που πήρα είναι: Αναπνεύστε. Αν δεν εστιαζόμουν στην αναπνοή μου κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού μου, δεν θα μπορούσα να τη σταματήσω. Η έλλειψη αέρα ήταν το πιο τρομακτικό συναίσθημα καθώς ένιωθα εκτός ελέγχου.

Και έτσι ξεκινάω το ταξίδι μου με το @the_breath_space (μπορείτε να εγγραφείτε στο insta live κάθε Δευτέρα στις 22:30 ώρα Ελλάδας) για να μάθω περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο της αναπνοής μου και τη ρύθμιση του νευρικού μου συστήματος.

Μοιράζομαι αυτή τη στιγμή εδώ γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σιωπηλά λόγω ντροπής και στίγματος. Είχα πει στον εαυτό μου ότι αυτή θα ήταν η χρονιά που (ξανα)μάθαινα να αναπνέω. Και θα μοιραστώ μερικά από τα μαθήματα και με μηχανισμούς αντιμετώπισης στην πορεία.

Παρακαλώ, αν χρειάζεται να ξεκουραστείτε, ξεκουραστείτε. Μιλήστε. Πείτε όχι όταν κάτι είναι υπερβολικό. Και εξερευνήστε τρόπους για να στηρίξετε τον εαυτό σας και αυτούς που μπορεί να υποφέρουν κοντά σας.

Με αγάπη και γαλήνη, Τατιάνα Μπλάτνικ”

Η βόλτα στη φύση και το outfit σε γήινες αποχρώσεις

Στη φωτογραφία που συνόδευσε το βιωματικό ποστ είδαμε την Μπλάτνικ να έχει γίνει ένα με τη φύση, επιλέγοντας ένα τζιν capri σε γήινη απόχρωση. Το συγκεκριμένο παντελόνι φτάνει έως το μήκος της γάμπας και πρόσφατα το αμφιλεγόμενο αυτό στιλ παντελονιού έκανε comeback. Η Τατιάνα Μπλάτνικ το συνδύασε με λευκά sneakers και λευκό αέρινο πουκάμισο.

Τατιάνα Μπλάτνικ,