Η σύγχρονη «Δυναστεία» που έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό

Δημοσιεύθηκε: 27 Οκτωβρίου 2020
Η σύγχρονη "Δυναστεία" που έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό

Η διαφθορά της εξουσίας και του χρήματος, οι συνέπειες των νοσηρών οικογενειακών σχέσεων, η επίδραση των διογκωμένων εγώ, παρουσιάζονται ανάγλυφα μέσα από τη ζωή μιας πανίσχυρης οικογένειας των media στην πολυβραβευμένη σειρά “Succession” που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου σεναριογράφου και παραγωγού Jesse Armstrong (“Peep Show”, “The Thick of it”), και του σκηνοθέτη των «Vice» και «Big Short», Adam McKay.

Δυνατοί θεατρικοί διάλογοι σε ένα σενάριο το οποίο εστιάζει στην ανθρώπινη φύση και στον διαρκή αγώνα αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού, και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες που ερμηνεύονται αριστοτεχνικά από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Εντέλει, ένα μικρό αριστούργημα που έχει αποκτήσει φανατικούς θεατές από τον πρώτο του κύκλο και έχει σαρώσει τα βραβεία (2 Χρυσές Σφαίρες, 7 Emmy-ανάμεσα στα οποία και για την κατηγορία Καλύτερη Δραματική Σειρά 2020)

Τηλεοπτικός εθισμός
Ο νεοϋορκέζος «βασιλιάς» των media Logan Roy αποφασίζει να αφήσει την ηγετική του θέση στην επιχείρηση σε κάποιο από τα παιδιά του. Η διαδοχή (Succession) όμως θα αποδειχθεί μια δύσκολη υπόθεση αφού οι τρεις γιοι και η κόρη του δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό στο να προδώσουν ο ένας τον άλλον. Ο πρωτότοκος, ο Kendall, στον οποίον ανήκει δικαιωματικά η θέση, βασανίζεται από τα συμπλέγματα που του δημιούργησε η ίδια του η οικογένεια, αλλά και οι υπόλοιποι, γαμπροί, νύφες, η μητριά των παιδιών, είναι με ένα περίεργο τρόπο ταυτόχρονα μισητοί και συμπαθείς καθώς καταστρέφουν και καταστρέφονται. Την ίδια ώρα πλανάται η υποψία ότι ο πατέρας ίσως να μην είχε ποτέ την πρόθεση να εγκαταλείψει πραγματικά την εξουσία…

Στον δεύτερο κύκλο, ο Logan επιστρέφει δριμύτερος έπειτα από τα προβλήματα υγείας που εμφάνισε και οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται, αφού τα παιδιά του παλεύουν να βρουν τις σταθερές τους.

Πρωταγωνιστής, στο ρόλο του αδίστακτου πατριάρχη, είναι ο Brian Cox, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Στον ρόλο του κομπλεξικού, ευνουχισμένου αδίστακτου πρωτότοκου γιού Kendall Roy ο Jeremy Strong κλέβει την παράσταση. Ο Strong στα EMMY 2020 τιμήθηκε με το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.