Η Taylor Swift στην κορυφή της λίστας με τα πιο επιδραστικά πρόσωπα στο Twitter

30 Νοεμβρίου 2018 16:43

Η Taylor Swift ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή μέσω του Twiiter. Η διάσημη τραγουδίστρια κατέχει τον τίτλο του πιο επιδραστικού χρήστη του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου για το 2018.

Παρά τη δημοσίευση μόνο 13 tweets καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 μέχρι σήμερα, καθώς είναι περισσότερο χρήστης του Instagram, η τραγουδίστρια του «Blank Space» σκαρφάλωσε στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τα πιο επιδραστικά πρόσωπα του Twitter.

Αυτή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συντάσσεται από το Bandwidth, το οποίο χρησιμοποιεί μια σειρά δεδομένων για να καταγράψει τον αριθμό των engagements (συμμετοχή/εμπλοκή) που δημιουργούνται από κάθε tweet. Η Taylor Swift βαθμολογήθηκε με 98 και κατέκτησε την κορυφή της φετινής λίστας.

H Γκέμα Τζόις, δημοσιογράφος δεδομένων για την Brandwatch εξήγησε ότι το πολύ tweeting δεν μεταφράζεται αναγκαστικά σε επιρροή.

«Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος υπήρξε σταθερός στη λίστα των δέκα τα τελευταία τρία χρόνια, σπάνια χρησιμοποιεί το Twitter», σημείωσε η Τζόις. «Όμως είναι σε θέση να δημιουργεί πολλά engagement».