Μαρτίκας-Ανδριώτου:Το τέλος του έρωτα!
Έρωτας τέλος! Το γυαλί ράγισε και δεν ξανακόλλησε ποτέ… Και ενώ ο Σπύρος Μαρτίκας και η Βρισηίδα Ανδριώτου εξάντλησαν όλες τις προσπάθειές τους να μείνουν μαζί και να ξεπεράσουν τα […]
20 Σεπτεμβρίου 2019 09:58
Όλες στα παιδικά μας χρόνια επιθυμήσαμε να έχουμε μία κούκλα Barbie… Μάλιστα η Μπάρμπι έγινε πρωταγωνίστρια και σε κινούμενα σχέδια ενώ τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη καθώς η ζωή της δημιουργού της Ρουθ Χάντλερ θα γίνει κινηματογραφική ταινία από τα Bron Studios και την ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα Ρίτα Γουίλσον.
Η Μελίσα Γουόλακ, υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία «Dallas Buyers Club», θα γράψει το σενάριο με βάση τα απομνημονεύματα της Ρουθ Χάντλερ, «Dream Doll: The Ruth Handler Story».
Η ταινία θα παρακολουθεί τα βήματα της Χάντλερ, καθώς ιδρύει την εταιρία Mattel και δημιουργεί την εικονική κούκλα Barbie και το πώς έγινε η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι μιας εταιρείας στη λίστα Fortune 500.
Παραγωγοί της ταινίας «Dream Doll» θα είναι οι Άαρον Λ. Γκίλμπερτ από τα Bron Studios μαζί με τους Ρίτα Γουίλσον, Κρίστιαν Κρόκερ και Άντρια Νέβινς μέσω της Rare Bird Films, σύμφωνα με το THR.
«Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει για τη γυναίκα – φαινόμενο πίσω από την κούκλα» δήλωσαν η κόρη της Ρουθ Χάντλερ, Μπάρμπαρα και η εγγονή της, Σέριλ Σίγκαλ. «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τους Ρίτα Γουίλσον, Κρίστιαν Κρόκερ, Άντρια Νέβινς και τα Bron Studios για να ζωντανέψουν την ιστορία της Ρουθ. Αισθανόμαστε ότι αναγνωρίζουν πόσο εμπνέει και εμψυχώνει η ιστορία της Ρουθ» πρόσθεσαν.
«Όλοι γνωρίζουν την εικονική Barbie, η οποία για πάνω από 60 χρόνια εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κούκλες παγκοσμίως. Αλλά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της εμπνευσμένης, πρωτοποριακής, παθιασμένης γυναίκας που τη δημιούργησε. Η ιστορία της Ρουθ Χάντλερ συγκλονίζει, δίνει δύναμη και μερικές φορές εξοργίζει. Τι τιμή να είμαι μέλος της ομάδας που θα μεταφέρει την αυτοβιογραφία της Ρουθ στην οθόνη! Είμαι τόσο ευγνώμων στις οικογένειες Χάντλερ και Σίγκαλ που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή αυτής της απίστευτης γυναίκας» τόνισε η Ρίτα Γουίλσον.
«Η Μελίσα Γουόλακ είναι μία θαυμάσια αφηγήτρια που μπορεί να αποδώσει συναισθηματικά πολύπλοκους και πλούσιους χαρακτήρες με ψυχραιμία και το σωστό χιούμορ» δήλωσε ο Γκίλμπερτ.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η δημιουργός της Μπάρμπι, Ρουθ Χάντλερ, παρατήρησε την κόρη της και τις φίλες της να παίζουν με χάρτινες κούκλες, στις οποίες έδιναν ρόλους ενηλίκων. Διαπίστωσε ότι όλες οι κούκλες που κυκλοφορούσαν στην αγορά είχαν μορφή παιδιού ή μωρού, περιορίζοντας τα κοριτσάκια που ήθελαν να παίξουν τις μεγάλες. Η Χάντλερ, μαζί με τον σύζυγό της και ένα φίλο τους, είχαν ιδρύσει την εταιρεία Ματέλ, η οποία μεταξύ άλλων, πουλούσε και παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία. Τότε η Ρουθ έβαλε σκοπό να φτιάξει μια ενήλικη κούκλα, που θα μπορούσε να συμβαδίσει με το κοριτσίστικο παιδικό όνειρο. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ευρώπη, ανακάλυψε μια γερμανική κούκλα που λεγόταν Λίλι και πλησίαζε πολύ στην κούκλα, που είχε στο μυαλό της. Η Λίλι είχε αναλογίες μοντέλου, ήταν ντυμένη με στιλάτα ρούχα και φορούσε ψηλοτάκουνα παπούτσια. Ήταν αντίγραφο μιας ηρωίδας κόμικ ενηλίκων και δεν απευθυνόταν σε παιδιά, αλλά αυτό δεν ενόχλησε τη Ρουθ που αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει σαν παράδειγμα για τη δική της κούκλα. Αυτό που αγνοούσε η Αμερικανίδα ήταν ότι η Λίλι του κόμικ, ήταν πόρνη. Φεύγοντας για την Αμερική, η Ρουθ πήρε μαζί της τρεις Λίλι. Τη μια τη χάρισε στην κόρη της και τις άλλες δύο τις πήγε στο εργοστάσιο για να αρχίσει δουλειά. Barbie 1959. Η πρώτη Μπάρμπι Λίγο καιρό μετά η πρώτη κούκλα ήταν έτοιμη. Ονομάστηκε Μπάρμπι, από την κόρη της Ρουθ, τη μικρή Μπάρμπαρα. Η πρώτη κούκλα κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου του 1959.