Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Θα πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ των θυμάτων, κι εναντίον των θυτών…»

Δημοσιεύθηκε: 14 Μαρτίου 2021 15:15
Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Θα πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ των θυμάτων, κι εναντίον των θυτών...»

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε καλεσμένος ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο και τους ηθοποιούς που έχουν καταγγελθεί μέχρι στιγμής. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε στη Ναταλία Γερμανού ότι πήρε μία απόφαση μαζί με άλλους ηθοποιούς να μην μιλούν δημόσια αν δεν γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις.

«Φυσικά πέφτουμε όλοι από τα σύννεφα. Αλλά επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα κι επειδή μας ζήτησαν να μιλήσουμε εγώ και πολλοί άνθρωποι ακόμα αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για να παραμείνει σοβαρό αυτό το θέμα.

Είναι πάρα πολύ σοβαρό. Είπαμε το αυτονόητο, ότι όλοι εμείς σαφώς υποστηρίζουμε τα θύματα, σαφώς και είσαι εναντίον οποιασδήποτε βίαιης πράξης. Είτε είναι σεξουαλική ή μη. Αυτό πρέπει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και να μη γίνονται τηλεοπτικά δικαστήρια. Μέχρι τον βαθμό που γίνονται κακώς. Θα πρέπει κάποια στιγμή να το ελέγξουμε.

Αν βγαίνουμε όλοι και μιλάμε για πράγματα που δε γνωρίζουμε και δεν έχουμε στοιχεία, θα πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ των θυμάτων, κι εναντίον των θυτών και από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη και όταν χρειαστεί να κληθούμε για κάτι που ξέρουμε φυσικά θα μιλήσουμε. Είναι ξεκάθαρη η θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε:«Υπάρχει και ένα άλλο ηθικό κομμάτι. Οποιοσδήποτε εκμεταλλεύεται τη θέση του και την ισχύ που έχει για να μπορέσει να εκβιάσει, είναι εντελώς απαράδεκτο. Αν κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψη μας θα είμαστε συγκρουσιακοί.

Το όχι είναι όχι πέρα από κάθε συζήτηση, αλλά δεν πρέπει να καταργούμε το τεκμήριο αθωότητας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Τέλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συγκίνησε μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού για τον πατέρα της Φρέντυ Γερμανό. «Δεν μπορώ όποτε σε βλέπω να μην αναφερθώ στον Φρέντυ Γερμανό. Τον γνώρισα προσωπικά, ερχόταν στο θέατρο Αλίκη.
Λυπήθηκα πολύ για την απώλεια του. Έτρεφα μεγάλο θαυμασμό για εκείνον», είπε και συγκίνησε τη Ναταλία.