Ηλίας Μαμαλάκης: «Μία τοξίνη δημιούργησε δυσλειτουργία στα ζωτικά όργανά μου»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Νοεμβρίου 2022 12:22

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

«Είμαι καλά, είμαι στο σπίτι πια, είμαι καλύτερα, χρειάζομαι ακόμη λίγες μέρες για να επανέλθω. Είμαι υπό θεραπεία, δόξα τω θεώ είχα πολύ μεγάλη τύχη μέσα στην ατυχία μου», είπε αρχικά ο Μαμαλάκης.

Εξηγώντας το περιστατικό που τον οδήγησε στην Εντατική, αποκάλυψε: «Δεν έπαθα τροφική δηλητηρίαση, ήταν ένα μικρόβιο έξω από το πεπτικό σύστημα, ήταν μια τοξίνη που ήρθε σε επαφή με το σώμα, δημιούργησε τρομερή αφυδάτωση και υπήρξε δυσλειτουργία των ζωτικών οργάνων, στα νεφρά που σταμάτησαν να λειτουργούν».

Και ο σεφ κατέληξε: «Η αντίδραση των κυπριακών υπηρεσιών υγείας ήταν αστραπιαία. Εκεί που ήμουν, μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και με πήγαν κατευθείαν στην Εντατική, με ανάνηψη, με ορούς, με πότισαν με υγρά πολλά και έσωσα όλο το σύστημα. Ταλαιπωρήθηκα όμως».

Λίγο μετά την περιπέτεια με την υγεία του και το εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύτηκε, ο Μαμαλάκης άφησε ένα μακροσκελές μήνυμα στο Facebook.

Ανάμεσα σε όσα έγραψε, τόνισε ότι αισθάνεται τυχερός που γιορτάζει τα γενέθλιά του ζωντανός.

«Αλλιώς τα είχα σκεφτεί τα γενέθλιά μου. Πιο γιορτινά με κόσμο. Όχι σε αναμονή σ’ ένα ξενοδοχείο. Όμως λέω όμως. Αισθάνομαι τυχερός που τα γιορτάζω ζωντανός. Αργότερα η γιορτή. Να ξέρετε ότι χρωστάω τεράστια ευγνωμοσύνη στο κρατικό νοσοκομείο Λευκωσίας που σ’ ένα αγώνα ταχύτητας με κράτησαν στην ζωή. Όχι δεν ήταν τροφικό θέμα. Αθώο το φαγητό.

Άλλη φορά θα σας εξηγήσω την περίπλοκη. Περί τοξίνης πρόκειται. Να πλένετε συνεχώς τα χεράκια σας και να προσέχετε τι πιάνετε. Ελπίζω σε μερικές μέρες να ξαναβγώ δυνατός. Έχω δουλειές μεγάλες και σοβαρές. Σύντομα θα σας τα πω. Σας ευχαριστώ όλους», έγραψε.