Ηλίας Μπόγδανος: «Κάποιοι μου έχουν πει ότι θα πρέπει να κάνω άλλη δουλειά και να έχω το τραγούδι ως χόμπι»

7 Μαρτίου 2022 16:46

Ηλίας Μπόγδανος: «Κάποιοι μου έχουν πει ότι θα πρέπει να κάνω άλλη δουλειά και να έχω το τραγούδι ως χόμπι»

Ο Ηλίας Μπόγδανος έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τον ρόλο του στα backstage του X-factor, πως έγινε αυτή η πρόταση ενώ αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι του είχαν πει να βρει άλλη δουλειά και να έχει το τραγούδι σαν χόμπι.

Πώς προέκυψε η παρουσίαση των backstage του X Factor που θα αναλάβεις μαζί με την Κατερίνα Λιόλιου;

Η πρόταση μου έγινε μια μέρα που δεν είχα καλή διάθεση. Μάλιστα, συζητούσα με την κοπέλα μου ότι «σήμερα νιώθω λίγο down» και μου είπε «να δεις σήμερα που είσαι λίγο πεσμένος, κάτι καλό θα συμβεί».

Πραγματικά, λίγο μετά με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή του X Factor και μου λένε:

«Σε σκεφτόμαστε για το backstage». Το συζητήσαμε, τα βρήκαμε και… ξεκινήσαμε.

Μέχρι τώρα δεν σε είχαμε δει σε ρόλο παρουσιαστή. Είχες ενδοιασμούς πριν πάρεις την απόφαση να το κάνεις;

Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό γιατί είναι κάτι που έχει να κάνει με το τραγούδι. Τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή στο X Factor περνούν από ένα στάδιο στο οποίο έχω βρεθεί κι εγώ στο παρελθόν και μπορώ να καταλάβω πώς νιώθουν.

Μπορώ να τα συμβουλεύσω και να πάρω το άγχος από πάνω τους. Αν μου ζητούσαν να είμαι στην κριτική επιτροπή, δεν θα το έκανα.

Ούτε γνώσεις για όλα τα είδη της μουσικής διαθέτω ούτε είναι στον χαρακτήρα μου να λέω «όχι».

Τώρα που πρέπει να εμψυχώσω ή και να παρηγορήσω τα παιδιά που συμμετέχουν αισθάνομαι πολύ καλά και θεωρώ ότι ο ρόλος αυτός θα μου ταιριάζει γάντι.

 

 

Ακούμε συχνά να λέγεται πως όταν γίνονται κάθε χρόνο δύο και τρία μουσικά talent shows στην τηλεόραση το επίπεδο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτά δεν μπορεί να είναι υψηλό.

Δεν συμφωνώ. Μπορεί ένα παιδί που λαμβάνει μέρος στο X Factor φέτος να μην ήταν έτοιμο να το κάνει πέρσι.

Όπως υπάρχουν και ταλέντα που μπορεί να μη θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα τέτοιο παιχνίδι γιατί τους φοβίζει η έκθεση και στην πορεία της ζωής τους να αλλάξουν γνώμη.

Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι στο X Factor θα δούμε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλλιτέχνες και θεώρησαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Σκέφτηκες στο ξεκίνημά σου να λάβεις μέρος σε κάποιο talent show;

Όταν ξεκίνησα, ασχολήθηκα περισσότερο με την underground μουσική σκηνή, που δεν ταιριάζει τόσο στα talent shows.

Βέβαια, στην πορεία έκανα πιο mainstream πράγματα και είπα και ελληνικά τραγούδια. Και, επίσης, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού μου είναι η ενέργεια.

Που έχω πάνω στη σκηνή όταν τραγουδάω live με τους Inco, κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να περάσει σε ένα τηλεοπτικό σόου.

Έχεις περάσει από ακροάσεις; Έχεις δεχτεί απόρριψη;

Πολλές φορές. Έχουν υπάρξει άνθρωποι που μου έχουν πει ότι θα πρέπει να κάνω άλλη δουλειά και να έχω το τραγούδι ως χόμπι.

Ενώ οι γονείς μου, που θα είχαν και έναν λόγο παραπάνω να αγχωθούν για το πώς θα βιοπορίζομαι, ήταν φουλ υποστηρικτικοί.

Έχει τύχει στο παρελθόν να κάνω ραντεβού με δισκογραφική εταιρεία για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας και να αισθάνομαι ότι ο άνθρωπος που έχω απέναντί μου κοιτάει το ρολόι πότε να περάσει η ώρα για να φύγω.

Και αντιθέτως έχω ακούσει τόσο ενθαρρυντικά σχόλια από παράγοντες της μουσικής που μου έδωσαν τρομερή ενέργεια και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω. Όπως οι άνθρωποι της Cobalt Music που με πίστεψαν, είπε μεταξύ άλλων, στο Οκ.