Ιωάννα Μαλέσκου: Η τραυματική εμπειρία με μανιακό θαυμαστή – «Υπέγραφε ως άνδρας μου»

Συντάκτης: Newsroom

28 Μαΐου 2022 17:00

Ιωάννα Μαλέσκου: Πώς κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία με το Mega...την τελευταία στιγμή

Η Άννα Κορακάκη εξομολογήθηκε την τραυματική εμπειρία της με εμμονικό θαυμαστή της. Με αφορμή την εξομολόγηση της Ολυμπιονίκης, η Ιωάννα Μαλέσκου μοιράστηκε στην δική της εμπειρία με θαυμαστή της, στην εκπομπή της στον ΣΚΑΪ, «Love it».

Πιο συγκεκριμένα, όταν παρουσίαζε την εκπομπή στη Κρήτη, υπήρχε ένας άνδρας ο οποίος πίστευε ότι είναι η γυναίκα της ζωής του.

Αρχικά, έστελνε επιστολές στην Ιωάννα Μαλέσκου μετά επιδίωκε συναντήσεις μαζί της και ύστερα τη βομβάρδίζε στα social media επανειλημμένως, γεγονός που την έκανε να απευθυνθεί στις Αρχές.

«Είναι πολύ light αυτό που έχω εγώ να θυμηθώ, στην Κρήτη από άνθρωπο που ξεκίνησε από τα social media αλλά και μέσα από επιστολές να εκφράζει τον θαυμασμό του. Μέχρι που έφτασε να επιδιώκει συναντήσεις στον χώρο εργασίας γιατί ευτυχώς δεν ήξερε που μένω. Κατάλαβα πως είχε πλάσει εικόνα για μένα μέσα από την εκπομπή, μέσα από το μπρίο που έβγαζα τότε στην εκπομπή που παρουσίαζα, μια πιο fun πλευρά μου».

«Αυτός υπέγραφε ως ο άνθρωπός μου, ως άνδρας μου ή μάλλον για να το αντιστρέψω, ήμουν γυναίκα της ζωής του. Άρχισε να με βομβαρδίζει στα social media. Εκεί μπήκα στη διαδικασία γιατί δεν είναι απλό, δεν είναι απλά ένα περιστατικό, είναι επαναλαμβανόμενο. Όσο άκακος και αν φαίνεται ένας άνθρωπος δεν ξέρεις μέχρι που είναι ικανός να φτάσει. Εγώ κινήθηκα με τις διαδικασίες αυτές στην αστυνομία και διαδικτυακά.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω στο σημείο να προστατέψω έτσι τον εαυτό μου. Είναι λεπτές κόκκινες γραμμές, εκεί που ο άλλος προσβάλλεται, που θίγεται. Δεν ξέρεις ποτέ μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος ή να σου κάνει κακό».

Άννα Κορακάκη: σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα σημάδια που άφησε πάνω της ο εμμονικός θαυμαστής της

Έζησε έναν εφιάλτη η Άννα Κορακάκη. Και τα σημάδια που άφησε στην ψυχή και στο σώμα της ο εμμονικός 34χρονος που δήλωνε θαυμαστής της, μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της.

Η Άννα Κορακάκη, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Ο άνδρας που καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά, είχε γίνει ο απόλυτος εφιάλτης της. Την ακολουθούσε παντού και είχε γίνει η σκιά της. Μάλιστα όπως περιγράφει, έφτασε στο σημείο να μπει στο σπίτι της αλλά και να πυρπολήσει το αυτοκίνητο του συντρόφου της.

Η Κορακάκη περιγράφει ότι όλο αυτό το διάστημα της είχαν προκληθεί ψυχοσωματικά νοσήματα, καταθλιπτικά επεισόδια και γενικευμένο άγχος. Ενώ μέχρι και σήμερα παλεύει με το μετατραυματικό στρες.

Διαβάστε όσα περιγράφει:

«Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος. Παρακολουθούσε κάθε μου κίνηση, τους φίλους και τον σύντροφό μου· είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε.

Άννα Κορακάκη

Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη. Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το “stalking”. Η προσπάθεια να παραμείνω παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, με εξουθένωνε. Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα, ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του.

Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα «παραλύσει» ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου. Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα.

Άννα Κορακάκη

Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις, για ‘μένα ήταν άθλος. Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: «Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές». Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τί περνάει ο άλλος.

Υ.Γ 1): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων.

Υ.Γ 2): Οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο «ωμό» έχω αναρτήσει. Κάπως έτσι βίωσα το “stalking”».