Ιωάννα Παλιοσπύρου: Εξοργισμένη με τις δηλώσεις συγκρατούμενης της Έφης Κακαραντζούλα

Συντάκτης: Newsroom

3 Ιουνίου 2022 11:55

Μπέττυ Μαγγίρα για Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ήταν συγκλονιστικό, το λέω και ανατριχιάζω»

Εξοργισμένη είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τις δηλώσεις της πρώην συγκρατούμενης της Έφης Καραντζούλα για την ζωή της μέσα στην φυλακή και την συμπεριφορά της.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και μετέφερε την βαθειά ενόχληση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τα όσα ακούστηκαν στον τηλεοπτικό αέρα.

«Η Ιωάννα είναι σαφώς εξοργισμένη, διότι μέσω της συνεντεύξεως αυτής, επιχειρείται είτε από την κυρία που δίνει την συνέντευξη είτε σε συνεργασία με κάποιον άλλον, να εξωραϊστεί η εικόνα της δράστιδος και επίδοξης δολοφόνου της Ιωάννας. Να δοθεί μια μορφή αγιοποίησης της, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που έχει κάνει αυτές τις πράξεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να πούμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το κομμάτι αυτό της συνεντεύξεως, εις το οποίο γίνεται λόγος για τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια της δράστιδος. Θυμίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια, μέχρι την τελική της καταδίκη, η ίδια δήλωνε πάμπτωχη και αδυνατούσα να έχει περιουσιακά στοιχεία ή να ικανοποιήσει το ατυχές θύμα, την Ιωάννα δηλαδή.

Ελπίζω και εύχομαι, η ίδια δήλωση αυτή περί μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, να επαναληφθεί στα επόμενα δικαστήρια, όταν δηλαδή θα εισαχθούν οι αστικές αποζημιώσεις της Ιωάννας, μετά την καθαρογραφή της ποινικής αποφάσεως».

Σε δήλωσης της πρώην συγκρατούμενης της Έφη Κακαράντζουλα είχε αναφέρει στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Εσείς γνωρίσατε μέσα στην φυλακή την Έφη Κακαράντζουλα. Ποια είναι η εικόνα που σχηματίσατε για την προσωπικότητα της;

«Γενικά είναι ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ένα επίπεδο και σε καμία των περιπτώσεων εάν δεν γνώριζα το περιστατικό, δεν θα πίστευα ότι το έχει διαπράξει εκείνη.»

 

Τι άνθρωπος είναι;

 

«Είναι επιλεκτική, έχει χιούμορ, φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ερεθίσματα, είναι εύστροφη, αλλά σίγουρα εάν το μυαλό κολλήσει σε κάτι δεν μπορείς να το ελέγξεις… Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ίσως να υπήρχε σοβαρός λόγος για να φτάσει σε αυτό το σημείο και να κάνει αυτό που έκανε.»

Πιστεύετε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη της;

«Πιστεύω ότι έχει μετανιώσει, επειδή κατέστρεψε εκτός από την ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου, και τη δίκη της. “Δεν θα το ξανά έκανα” μου είχε πει. Αισθάνεται πολύ άσχημα, επειδή έχει φέρει την οικογένεια της σε πολύ δύσκολη θέση. Οι άνθρωποι που την ξέρουν και είναι φίλοι της, την έχουν στηρίξει και δεν την έχουν αφήσει μόνη! Είναι κάτι που μας το αναφέρει πολύ συχνά! Εάν γνώριζε πως θα περνούσε αυτόν τον γολγοθά δεν θα το έκανε.»

Υπήρξαν δημοσιεύματα που έγραφαν ότι έκλεψε ρούχα στις φυλακές και πως της απαγόρευσαν τα μεροκάματα. Ισχύει;

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο θεωρώ ότι η Έφη δεν έχει ανάγκη να κλέψει, εφόσον και οικονομικά είναι αρκετά καλά, δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα, αλλά ήταν για να βλάψουν περισσότερο την προσωπικότητα της και να ενισχύσουν την κακή της φήμη. Είναι πολύ εργατική και συνεχίζει ακόμα να εργάζεται στην κουζίνα.»