Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να τα γλιτώσετε»

Συντάκτης: Newsroom

14 Ιουλίου 2022 14:17

Τηλεοπτικά σφηνάκια: Η πολιορκία της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερους υπό όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για δύο από τους τέσσερις βιασμούς, σε λίγες ώρες θα βγει από τη φυλακή.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Από τη στιγμή που η είδηση της απόφασης έγινε γνωστή, οι αντιδράσεις ήταν αμέτρητες, με τους περισσότερους να το χαρακτηρίζουν

Και η Ιωάννα Παλιοσπύρου θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα). Ποιος να το φανταζόταν, που ο θύτης μου δεν είναι “γνωστός σκηνοθέτης”, “γνωστός ηθοποιός” και αποδόθηκε ορθώς η δικαιοσύνη. {έστω αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά σας στο σπίτι για να τα γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί».

Υπόθεση Λιγνάδη: βούλιαξε από την #ντροπή το διαδίκτυο για την απελευθέρωσή του

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη μπορεί να ήταν καταδικαστική, ωστόσο τον είδαμε μετά το τέλος της διαδικασίας να παίρνει τον δρόμο για το σπίτι του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Ειδικά μετά από  απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης ελεύθερος υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία 4-3 για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς. Ωστόσο μετά από την καταβολή της εγγύησης των 30.000 ευρώ μένει σπίτι του μέχρι το Εφετείο. Με απαγόρευση της εξόδου από την χώρα.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο άκουσμα αυτής τη απόφασης και ειδικά των καλλιτεχνών

Αποδοκιμασίες δέχθηκαν η Ελένη Κούρκουλα και συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ντροπή σας, αίσχος, οι βιαστές έξω από τη φυλακή», φώναζαν οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα. Κι αμέσως μετά ξεκίνησε το τσουνάμι αντίδρασης στο διαδίκτυο με το hashtag #ντροπή. Καλλιτέχνες και πολίτες ξέσπασαν στα κοινωνικά δίκτυα κατά της απόφασης.

Η ηθοποιός Σοφία Παυλίδου που βρέθηκε χθες στην εκπομπή Alpha Τώρα σχολίασε την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Πριν την απόφαση για καταβολή εγγύησης κι απελευθέρωσης

«Μπορεί όταν έκανα εγώ την καταγγελία να μην ήταν έτοιμη η κοινωνία αλλά σημασία έχει που τα θύματα πήραν την απόφαση και μίλησαν και ότι απευθύνθηκαν στην δικαιοσύνη. Πράγμα που εγώ έκανα από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν θα λυνόταν η διαφορά μου στην τηλεόραση και στις εκπομπές απευθύνθηκα εκεί και είτε ετεροχρονισμένα είτε τη στιγμή που το έκανα εγώ, σημασία έχει ότι οι υποθέσεις πάνε στη δικαιοσύνη και βλέπουμε τη δικαίωση των θυμάτων» ανέφερε η Σοφία Παυλίδου.

«Δεν μου προκαλεί σοκ η απόφαση. Δεν ήταν τυχαίο ότι βρέθηκε κατηγορούμενος. Πιστεύω ότι τα θύματα για να πάρουν την απόφαση να μιλήσουν δεν είχαν στόχο προκαλέσουν την δημοσιότητα όπως είπαν κάποιοι γιατί ούτε ξέρουμε τις ταυτότητες των θυμάτων. Σίγουρα κάτι θα έβγαινε από όλο αυτό και χαίρομαι πολύ που δικαιώθηκαν, έστω τα δύο από τα τέσσερα. Είναι δύσκολο να κάνεις καταγγελία γι’ αυτό και είπαμε ο καθένας όποτε είναι έτοιμος. Σημασία έχει σε κάποια στιγμή να έρχεται αυτή η ώρα που γίνεται η καταγγελία, ώστε να σταματάει η δράση του δράστη» τόνισε επίσης η Σοφία Παυλίδου.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Λένα Δροσάκη

Μιχάλης Λεβεντογιάννης

Μαίρη Συνατσάκη

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Μαριέλλα Σαββίδη

Μιχάλης Ταμπακάκης

Χάρης Τζωρτζάκης

Σπύρος Μιχαλόπουλος

Γιώργος Χρανιώτης

Κατρίνα Τσάνταλη