Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το Ίδρυμα για εγκαυματίες, η στήριξη και η ανάγκη να βοηθήσει

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Νοεμβρίου 2022 11:45

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία συγκλόνισε με την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το 2020, ίδρυσε ένα ίδρυμα για εγκαυματίες με το όνομα «Ioanna Paliospirou Foundation» και σύνθημα «We heal together» (Θεραπεύουμε μαζί).

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα, συγκινητική και όμορφη, «τη σκέφτομαι με συγκίνηση» και ανέφερε ότι το εγχείρημα «ξεκίνησε από το σημείο που έπρεπε».

«Ήταν ο πιο κατάλληλος χώρος και από την πρώτη στιγμή ήθελα να γίνει εκεί, να ενωθεί το πριν με το τώρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν μας συμβεί κάτι κακό είναι στο χέρι μας να το πάρουμε και να το κάνουμε κάτι καλό».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σε λίγες ώρες θα βρεθεί και πάλι στο χειρουργείο αυτή την φορά για το τριχωτό της κεφαλής.

Σχετικά με την ίδρυση του Ιδρύματος, η Παλιοσπύρου, είπε ότι ξεκίνησε με αφορμή την δική της εμπειρία, καθώς όπως τόνισε, πλέον ξέρει της ανάγκες αλλά και τα κενά. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχουμε καλή βάση σε επίπεδο νοσηλείας για τους εγκαυματίες.

Ωστόσο, είπε ότι για έναν εγκαυματία είναι το 50% το αποτέλεσμα που θα έχει. Το άλλο 50% είναι η διαδικασία της αποκατάστασης.

«Ανακάλυπτα σταδιακά και μόνη μου πράγματα που υπάρχουν στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το δεύτερο κίνητρο που στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία του Ιδρύματος είναι πως «εγώ στάθηκα τυχερή εισέπραξα αγάπη και στήριξη. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς κάποιος άλλος θα τα καταφέρει χωρίς τόσο μεγάλη στήριξη», σημειώνοντας ότι ο κόσμος πάντα ανταποκρίνεται όταν υπάρχει ανάγκη.

Όπως ανέφερε η Παλιοσπύρου, μια από τις πρώτες δράσεις είναι μέσα στο site υπάρχει μια φόρμα για να μπει ο κόσμος να μιλήσει για το έγκαυμά του. «Θέλουμε να συλλέξουμε πληροφορίες για να έχουμε ένα feedback για να μπορέσουμε κι εμείς να ξέρουμε τι χρειάζεται και να έχουμε μια επικοινωνία», σημείωσε.

«Θέλω να δώσω τη δύναμη που έλαβα εγώ και σε άλλους. Θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες για να λάβει ο οποιοσδήποτε έχει ανάγκη την απαραίτητη στήριξη», επισήμανε ακόμα και πρόσθεσε: «Είμαστε στο ξεκίνημα, ένα μικρό κεφάλαιο το έχω βάλει εγώ από τα χρήματα που μου έχει δώσει ο κόσμος και ήθελα με έναν τρόπο να το δώσω πίσω στην κοινωνία».