Ιωάννα Τούνη: «Με ενόχλησε η στάση των δημοσιογράφων που μιλούσαν για αγράμματη κοπέλα» (βίντεο)

19 Δεκεμβρίου 2018 12:34

Η Ιωάννα Τούνη επιμένει ότι δεν υπάρχει κάτι προκλητικό στη φωτογραφία της στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Η εκρηκτική ξανθιά εμφανίστηκε στην εκπομπή «Μέσα στη Νύχτα» με την Ελεωνόρα Μελέτη και αναφερόμενη στη φωτό, στην οποία πόζαρε με τα πόδια ανοιχτά, σημείωσε: «Εγώ δεν βλέπω κάτι προκλητικό, έχω τα πόδια μου σε ανάταση. Σου φαίνεται προκλητική αυτή η πόζα; Δεν φορούσα καλσόν γιατί δεν μπορώ τα καλσόν, το ξέρουν όσοι με γνωρίζουν».

Η ίδια απέδωσε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο ότι «ο κόσμος δεν γνωρίζει την ιστορία του μέρους. Εγώ τη γνώριζα. Όλοι ξέρουν μέσες άκρες ότι έχει συμβεί κάτι πολύ άσχημο. Αυτό το μνημείο έχει χτιστεί το 2005, ο κόσμος πίστευε ότι είχα μπει σε νεκροταφεία και είχα πατήσει σε τάφους. Έχει γίνει με αφορμή το θάνατο των Εβραίων από τον Χίτλερ. Δεν έχει σχέση αυτό καθαυτό με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, είναι προς αυτούς αλλά δεν είναι το σημείο που έγινε αυτό».

Στην ερώτηση γιατί μετά τις αντιδράσεις δημοσίευσε την ίδια φωτογραφία αλλά «ντυμένη», η Τούνη είπε: «Δεν με ενόχλησε ο κόσμος που μπορεί να είναι απαίδευτος, με ενόχλησε η στάση των δημοσιογράφων που μιλούσαν για αγράμματη κοπέλα. Εγώ βρίσκω κάτι καλλιτεχνικό σε ό,τι ανεβάζω. Δεν βρίσκω κάτι σε αυτή τη φωτογραφία. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν για κάθε σημείο τα κατάλληλα ρούχα. Είναι έξω σε μια πλατεία και βγαίνω φωτογραφία, θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε μνημείο».