Ιωάννης Απέργης: «Στην πρώτη δημοτικού που ερχόταν η μητέρα μου της έλεγαν ότι θα καταλήξω στη φυλακή» (βίντεο)

12 Μαρτίου 2021 14:45

Ο Ιωάννης Απέργης, ο «Έλτον» της σειράς «Παρουσιάστε» ήταν ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής «Η φωτογραφία της ζωής μου».

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Αλβανία, στο Αργυρόκαστρο, το 1989. Αυτό που θυμάται πολύ έντονα, από τα χρόνια του καθεστώτος Χότζα, είναι η φτώχεια.

«Είχαμε ήταν σανδάλια πλαστικά για παπούτσια που σου κόβανε τα πόδια. Με αυτά πηγαίναμε παντού» λέει χαρακτηριστικά.

Το 1995, όταν έφτασε στην Ελλάδα, έμεινε μαζί με την οικογένειά του για μια εβδομάδα στα παγκάκια μιας πλατείας στο Μετς καθώς αρνούνταν να νοικιάσουν στην οικογένειά του σπίτι όταν άκουγαν ότι είναι Αλβανοί.

Ο Ιωάννης περιέγραψε το bullying που δέχτηκε στο σχολείο από τα άλλα παιδιά σε σημείο που ουρούσαν στην τσάντα του.

Δεν ήταν όμως μόνο τα παιδιά. «Στην πρώτη δημοτικού που ερχόταν η μητέρα μου όταν την καλούσαν οι δάσκαλοι της έλεγαν ότι κάνω φασαρίες ενώ ήμουν πολύ ήσυχο παιδί, ότι θα καταλήξω στη φυλακή. Έχω να πω σε αυτή τη δασκάλα, που ξέρω ποια είναι, ότι αυτή είναι η φυλακή μου» είπε δείχνοντας τις φωτογραφίες από τις όμορφες στιγμές του.

Δουλεύει από τα 16 του και έχει αλλάξει πολλά επαγγέλματα: οικοδομή, τέντες, σερβιτόρος. Στην οικοδομή δουλεύει μέχρι και σήμερα. Ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Έδωσε Πανελλήνιες, πέρασε στη Χίο, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα για να σπουδάσει οπότε πήγε σε ένα ΕΠΑΛ.

Εκεί μια καθηγήτρια τον παρότρυνε να πάει σε Σχολή Υποκριτικής. Με τη σύντροφό του, ήταν 8 χρόνια φίλοι πριν γίνουν ζευγάρι. Τώρα είναι ένα χρόνο μαζί και περιμένουν παιδί. Ήθελε να κάνει από μικρός οικογένεια.

Η φωτογραφία που κλήθηκε να αναπαραστήσει ήταν μία με τον αδελφό του από την παιδική χαρά στο Μετς όπου πέρασαν την παιδική τους ηλικία.