Ιωάννης Μελισσανίδης: «Κανένας straight δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποιο statement για την σεξουαλικότητα του»

13 Αυγούστου 2021 16:15

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Κανένας straight δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποιο statement για την σεξουαλικότητα του»

Ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης μίλησε για όλες εκείνες τις στιγμές που έζησε ως ένας “περήφανος αθλητής”, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα ομοφοβικά περιστατικά που τον σημάδεψαν.

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Κανένας straight δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποιο statement για την σεξουαλικότητα του».

«Καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητο στην εποχή μας. Aλλά αν σκεφτείς πως κανένας straight δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποιο statement για την σεξουαλικότητα του, αντιλαμβάνεσαι ότι εισάγει μια διάκριση. Νιώθω, δηλαδή, πως το format της κοινωνίας αναγκάζει εμάς του ΛΟΑΤ+ να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητα μας. Kάτι που αν το σκεφτείς είναι αρκετά στιγματιστικό και “αντισυνταγματικό”.

Όπως σου είπα, όμως, καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίο, γιατί όταν βλέπεις να το κάνει ένα γνωστό πρόσωπο, ένας αθλητής, ένας καλλιτέχνης, ένας επιστήμονας ή ένας σύμβουλος από το γραφείο του Πρωθυπουργού, μπορεί να επηρεάσει και να προσφέρει περισσότερη ορατότητα στα νέα παιδιά και όχι μόνο»

Έχει δεχτεί ομοφοβικά σχόλια από αθλητές

«Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια». Είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης στο Antivirus.

πηγή: avmag