Ιωάννης Παπαζήσης: «Είχα επιδιώξει μία ζωή να είμαι στο περιθώριο»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

29 Ιανουαρίου 2023 15:00

Ο Ιωάννης Παπαζήσης αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία και την απόφασή του να ζει για χρόνια στο περιθώριο.

Ο γνωστός ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» του Alpha.

«Ερωτική είναι η σχέση μου με την ψυχοθεραπεία. Πάντα ήθελα να έχω αυτό το κομμάτι στη ζωή μου αλλά ακόμα δεν το έχω κάνει. Παλιά ήμουν αρνητικός επειδή είμαι φύσει αντίδραση και θεωρούσα ότι τα πάντα στη ζωή μου μπορούσα να τα λύσω μόνος», είπε αρχικά ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Και ο ηθοποιός συνέχισε: «Δεν ξέρω αν πέρασα στιγμές μεγάλης θλίψης, κατάθλιψης. Δεν μπορώ να θυμηθώ σκοτεινό σημείο στη ζωή μου, είμαι μεγαλωμένος δύσκολα, αλλά με πολύ φως δίπλα και μέσα του.

Σε άλλο σημείο, ο Παπαζήσης εξομολογήθηκε πως «στο περιθώριο δεν ξέρω αν ήμουν ποτέ, απλά ξέρω ότι επιδίωκα πάντα να είμαι. Είχα επιδιώξει μια ζωή να είμαι στο περιθώριο. Ακόμα και οι ρόλοι που επέλεγα ή οι παρέες που έκανα ή η στάση που είχα σε οποιονδήποτε ήταν να είμαι στο περιθώριο.

Τώρα είμαι σε μια φάση που θέλω να ενταχθώ στο κοινωνικό σύνολο πολύ πιο έντονα. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι η μεγαλύτερη ανάγκη που είχα ήταν πως δεν μου αρκούσε και δεν μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο. Ακόμα περισσότερο στην Αθήνα, όταν είχα έρθει, γιατί την θεωρούσα πολύ fake και ειδικά στη δουλειά μου».

Ο γιος μου ξεκάθαρα με έχει κάνει να δω τα πράγματα διαφορετικά. Η ζωή η δική μου είναι να τρέχω σε πάρτι με φούσκες και μπαλόνια και να μιλάω για τον Τομ και τον Τζέρι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κάνει η πατρότητα, εγώ ήμουν έτοιμος να δω διαφορετικά τα πράγματα με τον γιο μου.

Τίποτα δεν είναι δύσκολο στη ζωή, η ζωή συνεχίζεται γενικότερα. Δεν μου φαίνεται τίποτα δύσκολο που είναι ανθρώπινο. Από τη στιγμή που έχω εξηγήσει στο παιδί μου κάποια πράγματα, δεν ενδιαφέρει τίποτα άλλο».

Και ο ηθοποιός κατέληξε λέγοντας: «Τα media μου φέρθηκαν όπως τους φέρθηκα και εγώ, ξεκάθαροι ήμασταν. Με έχουν αδικήσει στην αρχή της καριέρας μου. Κακό ηθοποιό δεν με έχει πει ποτέ κανείς ευτυχώς γιατί, αν με έλεγαν, θα είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ».