Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Πέρασα έμφραγμα χωρίς να το καταλάβω»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Σεπτεμβρίου 2022 10:00

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος αποκάλυψε ότι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του πριν από τρία χρόνια, το οποίο τον έκανε να δει αλλιώς τη ζωή.

Αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω o δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος, άραγε θα άλλαζε κάτι; «Ίσως κάποια πράγματα να μην τα έκανα με τον ίδιο τρόπο. Όταν θέλεις όμως να κάνεις καριέρα, είναι δύσκολο να πεις ‘θα βάλω όρια’ ή ‘θα δουλέψω λιγότερο’».

Ωστόσο, το 2019 μια περιπέτεια με την υγεία του τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά.

«Εκείνη τη χρονιά έπαθα έμφραγμα. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και μόλις είχα τελειώσει την εκπομπή. Είχα μια δυσφορία και δεν μπορούσα να περπατήσω. Σκέφτηκα να πάω να κάνω εξετάσεις γιατί ετοιμαζόμουν να φύγω για Ξάνθη.

Όταν πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι πέρασα έμφραγμα χωρίς να το καταλάβω. Η καρδιά είναι η αρρώστια των δημοσιογράφων. Η δουλειά μας έχει πολύ άγχος. Αυτή η περιπέτεια ήταν ένα μεγάλο καμπανάκι. Μου άλλαξε πολλά στον τρόπο που συμπεριφέρομαι και δουλεύω. Είδα αλλιώς τη ζωή».

Από το ελεύθερο ρεπορτάζ ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος πέρασε στο πολιτικό, όπου για 20 χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Αισθάνθηκε άραγε ποτέ ότι οι τηλεθεατές τον ταυτίζουν με το συγκεκριμένο κόμμα;

«Το ΠΑΣΟΚ μεσουράνησε 20 χρόνια, οπότε όποιος έκανε κυβερνητικό ρεπορτάζ και έβγαινε από το Μαξίμου, τη Χαριλάου Τρικούπη ή το σπίτι του Ανδρέα (σ.σ. Παπανδρέου), ήταν ‘ο Πασόκος’.

Αυτό έκανε τότε η κοινωνία. Σε χαρακτήριζε. Μπορεί να έλεγαν για κάποιον ‘ο Πασόκος’ ή ‘ο Νεοδημοκράτης’. Εμένα δεν με ένοιαζε όμως πολύ. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να έχω το ρεπορτάζ. Αυτό είχε τα καλά και τα κακά του».

Ο κόσμος τον σταματάει συχνά στον δρόμο θέλοντας να μάθει πληροφορίες για τα ειδησεογραφικά θέματα. Ποια ερώτηση είναι όμως η πιο συνηθισμένη;

«Όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ο κόσμος σε ρωτάει για την ακρίβεια και σου ζητάει να λες συνέχεια για αυτήν. Αν είμαστε σε περίοδο με έντονες πολιτικές αναταράξεις, σε ρωτάνε αν θα γίνουν εκλογές.

Όταν παλιότερα έκανα το ‘Mega Σαββατοκύριακο’, ήταν η περίοδος των μνημονίων. Τότε οι δημοσιογράφοι ήμασταν τα μαύρα πρόβατα. Ο κόσμος ήθελε να εκτονωθεί κάπου.

Σου έλεγαν ‘ως πότε θα λες αυτές τις ειδήσεις; Ως πότε θα κόβονται οι συντάξεις; Γιατί δεν βρίζεις τον πολιτικό που έχεις μπροστά σου;’.

Σε πολλά δεν μπορείς να απαντήσεις. Εγώ έχω το προφίλ του ανθρώπου που δεν μαλώνει ούτε δημιουργεί εντάσεις. Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας κι ο κόσμος το εισπράττει.

Αν κάποιος λοιπόν είναι πολύ θυμωμένος, δεν του απαντάω εκείνη τη στιγμή. Ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων που λαμβάναμε παλιότερα στην εκπομπή ήταν ‘φέρνετε εκεί αυτούς τους αλήτες, τους πολιτικούς, γιατί δεν τους βρίζετε;’.

Δηλαδή κανονικά με το που έμπαινε ο πολιτικός στο στούντιο έπρεπε να του ρίχνεις δυο χαστούκια».

Πηγή: ΟΚ!