Ήπιαν, χόρεψαν τα …«σπασαν»! Πάρτι με τσιφτετέλια εν μέσω κορονοϊού και.. πλήρους συνωστισμού!

27 Οκτωβρίου 2020 22:00

Ξεφεύγει η κατάσταση σε αρκετά μαγαζιά καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται τα μέτρα αλλά οι πελάτες με την ανοχή των καταστηματαρχών και της αστυνομίας συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει κορωνοϊος

Μπαρ και κλαμπ αλλάζουν τα ωράρια τους και ξεκινούν την λειτουργία τους από το απόγευμα προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από μπαρ στην περιοχή του Παγκρατίου όπου ο κόσμος διασκεδάζει σα να μην πέρασε η πανδημία από τη χώρα μας. Οι θαμώνες ανεβαίνουν στη μπάρα και χορεύουν έξαλλα τραγουδώντας, σχεδόν όλοι είναι όρθιοι παρά την οδηγία μόνο για καθήμενους ενώ το προσωπικό δεν φοράει τις απαραίτητες προστατευτικές μάσκες. Από τα ηχεία ακούγεται η διαχρονική επιτυχία “ Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” και ο κόσμος σιγοντάρει μέσα σε κλειστό χώρο ενσαρκώνοντας τον χειρότερο εφιάλτη των λοιμωξιολόγων.

Σε ένα άλλο μαγαζί, το προσωπικό ενθαρρύνει τους πελάτες να ανέβουν πάνω στη μπάρα και να λικνιστούν στους ρυθμούς του τουμπερλεκιού ενώ γύρω από το μπαρ επικρατεί μεγάλος συνωστισμός.

Πολλά μαγαζιά έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση διότι λειτουργούν με τις πλάτες της αστυνομίας. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν πολυασχολούνται ή δεν δείχνουν πρόθυμα να καταγράψουν και να παρέμβουν στις καταγγελίες περί συνωστισμού. Κι έτσι οι μαγαζάτορες μετατρέπουν τις επιχειρήσεις τους σε υγειονομικές βόμβες αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη δημόσια υγεία. Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και μάλιστα μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες, από τις 8 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα.