Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πώς και με ποιους γιόρτασε την αθώωσή της στο Χονκ Κονγκ

16 Μαρτίου 2019 16:32

  Συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονκ Κονγκ και εξέτισε κάθειρξη για 17 μήνες για να ψηφιστεί ομόφωνα αθώνα. Σύμφωνα, δε, με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου ήταν η πρώτη φορά που αθωώνεται κάποιος που πάνω του ανακαλύπτεται τέτοια ποσότητα ναρκωτικών από δικαστήριο του Χονκ Κονγκ. Βλέπετε, εκεί είναι αυστηροί οι νόμοι. Όχι π.χ. όπως στην Κολομβία.

Το τραπέζι, το όνειρο και ο μικρός αδελφός της

Πώς λοιπόν το γιόρτασε η 21χρονη Μυτιληνιά Ειρήνη Μελισσαροπούλου; Γευμάτισε μαζί με τους δύο συνηγόρους της, Έλληνες διπλωμάτες από το προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και μ,ε τους γονείς της, που κάθε μέρα προσεύχονταν στον πολιούχο της Λέσβου, Ταξιάρχη Αρχάγγελο Μιχαήλ. Μάλιστα, δυο μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσής της, η Ειρήνη να θυμίσουμε ότι τον είχε δει στο όνειρό της και ήταν λες κι έκανε το θαύμα του.

Στο διά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες,  κατά τη διάρκεια του γεύματος την περίμενε και μία έκπληξη καθώς ο Σάκης Κεχαγιόγλου κάλεσε στο τηλέφωνο τον μικρό της αδερφό. Η Ειρήνη είχε να του μιλήσει πολλούς μήνες και μόλις άκουσε τη φωνή του ξέσπασε σε λυγμούς.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, η 21χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε: «Όταν είδα τα ναρκωτικά στην τσάντα σοκαρίστηκα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω τον φίλο μου τον Πέτρο να τον ρωτήσω. Από τότε έχει εξαφανιστεί».

Θυμίζουμε ότι τα στοιχεία που λειτούργησαν υπέρ της Ειρήνης στο δικαστήριο ήταν:

Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο πακέτο της κοκαΐνης
Το νεαρό της ηλικίας της
Λευκό ποινικό μητρώο
Είχε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο (σε αντίθεση με άλλους κατηγορουμένους για ναρκωτικά)
Είχε λίγα χρήματα μαζί της (900 ευρώ που δικαιολογούνται για ένα μακρινό ταξίδι)

TIP

Η 21χρονη αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα αύριο, 17 Μαρτίου. Χαράς ευαγγέλια για όλη τη Μυτιλήνη μετά την πανηγυρική της αθώωση.