Και ισλαμικές μαντίλες στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου (pics+vds)

25 Μαρτίου 2019 04:02

Πού είσαι Κολοκοτρώνη να δεις τις ισλαμικές μαντίλες στην παρέλαση… Μια εθνική επέτειος που δεν θύμιζε τις προηγούμενες. Σε καμία περίπτωση. Είναι αλά… Τσίπρα. Αλέξη Τσίπρα! Αν και δεν το επικροτούμε ακριβώς, ούτε όμως και το ασπαζόμαστε (ακριβώς). Γιατί έχουμε τις αμφιβολίες μας. Γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό είναι τόσο ώριμες οι κοινωνίες μας και κυρίως αν τα πιτσιρίκια αντιλαμβάνονται ακριβώς τι πράττουν. Ότι η σημαία είναι εθνικό σύμβολο. Μιας χώρας. Στην προκειμένη, της Ελλάδας. 

Όπως και να το κάνεις, είναι λίγο παράδοξο το σκηνικό. Και ξένισε πολλούς ομολογουμένως, – κι ας μην υπάρχει ίχνος ρατσισμού από την πλευρά των Ελλήνων, διαπιστώνεται εξάλλου σε κάθε έρευνα και εμπράκτως, όμως, δεν υπάρχει τουλάχιστον Αθηναίος να μην έχει δώσει ό,τι μπορεί σε άπορο αλλοδαπό και όχι μόνο- μουσουλμάνοι να κρατάνε την ελληνική σημαία. 

Στο διά ταύτα, Αφγανοί, Αλβανοί, Αφρικανοί, Πακιστανοί, όπως άλλωστε θα είδατε, σήκωσαν την ελληνική σημαία στις μαθητικές παρελάσεις. Είτε επειδή στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση, είτε επειδή στα σχολεία τους πλέον είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Άλλωστε, τα σχολεία στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, δυτικά και πέριξ της πλατείας Ομονοίας, μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, τα παιδιά των αλλοδαπών είναι είτε πλειοψηφία, είτε οι μοναδικοί μαθητές στις τάξεις.

Υπάρχουν τάξεις που ο πιο… “Ελληνας” μαθητής, είναι Αλβανός που οι γονείς του ήταν μετανάστες πρώτης γενιάς.

Ένα… χάπενινγκ ίσως ή κάτι παραπάνω;

Έτσι, οι διάφορες “φυλές του Ισραήλ” σήκωσαν την ελληνική σημαία και μακάρι να ενστάλαξε στην ψυχή τους κάτι από το μεγαλείο του Ελληνισμού και να μην ήταν απλά και μόνο ένα “χάπενινγκ” γι αυτά τα παιδιά.

Εντύπωση προκάλεσαν και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας ισλαμική μαντήλα. Οι μουσουλμάνες μαθήτριες διέφεραν ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της, καθώς εκτός από τη μαντίλα, φορούσαν μακριά ρούχα σε μια προσπάθεια να κρύψουν κάθε σημείο του σώματός της.

Αυτό είναι ερώτημα κατά πόσον είναι πλέον δεκτό. Υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας και συγκεκριμένη συμπεριφορά στις παρελάσεις, που δεν τηρείται.

Φυσικά οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν ευθύνονται για τίποτα απολύτως, η ευθύνη είναι του πολιτικού συστήματος διαχρονικά που επέτρεψε την αθρόα αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Από την άλλη, σχολιάζει το usay.gr, η αφομοιωτική δύναμη της Ελλάδας κάποιες φορές κάνει θαύματα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Μετά την λήξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα για την 25η Μαρτίου, ο υπουργός Παιδείας τόνισε:

«Γιορτάζουμε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας. Ένα γεγονός που είχε ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις. Ένα γεγονός που ο λαός έθεσε τα θέματα της ελευθερίας και της ισονομία. Σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα τα μηνύματα σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της Δημοκρατίας».

Το «παρών» από την αντιπολίτευση έδωσαν η Νίκη Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Γεωργιάδης, ο Σπύρος Καρανικόλας κ.α.

Μπροστά από τους επισήμους παρέλασαν οι σημαίες όλων των σχολείων του Δήμου Αθηναίων με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες

TIP

Ξεκινάμε όπως αρχίσαμε. Το όλο θέμα εμείς θα μπορούσαμε, ανοιχτόμυαλοι γαρ, να το δούμε σαν ένα ενδιαφέρον πολυ-πολιτισμικό σκηνικό, που δείχνει ευθέως ότι η ελληνική κοινωνία μεταλλάσσεται. Κάτι που δεν το αντιμετωπίζουμε αρνητικά. Το θέμα είναι: Τα πιτσιρίκια κατάλαβαν τι κάνουν; Ελπίζουμε πως ναι. Έστω, στο ελάχιστο…