Ιβάν Σαββίδης: Θα δείτε ένα άλλο Open

Δημοσιεύθηκε: 13/05/2019 16:21
Ιβάν Σαββίδης: Θα δείτε ένα άλλο Open

Θέλησε να κάνει το Open νέο Mega, αλλά όχι απλώς δεν του «βγήκε», έπεσε εντελώς έξω με τις επιλογές του. Ο λόγος για τον Ιβάν Σαββίδη, που μετά το κλείσιμο του καθημερινού Έθνους, ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Open.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τωρινές πληροφορίες, αποσκοπεί στο να δούμε ένα τελείως νέο, άλλο Open. H έμφαση -παρά το ότι ο κατεξοχόν entertainer Νίκος Μουτσινάς είναι ο μόνος που τα πάει σούπερ με την τηλεθέαση- θα δοθεί, λένε οι κονεσέρ, στον ενημερωτικό τομέα.

Ο επιχειρηματίας που είδε τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την επένδυσή του στην Τούμπα να πιάνει τόπο, δεν βλέπει το τηλεοπτικό “παιδί” του να προχωράει όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, εξ ου και αναμένεται να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς αρκετοί είχαν εντοπίσει από την αρχή σοβαρά λάθη στον σχεδιασμό του ενημερωτικού τομέα, ενώ είχαν ενστάσεις και για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος, τόσο σε επίπεδο διοικητικής πυραμίδας όσο και δημοσιογραφικού δυναμικού.

Το Open και το Mega

Η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη ήταν να καλύψει το Open το κενό που άφησε πίσω του το Mega, υποτιμήθηκε ωστόσο από την πλευρά του ομογενούς επιχειρηματία, η ιδιαιτερότητα της τρέχουσας συγκυρίας, και το γεγονός ότι, το Μεγάλο Κανάλι έγινε μεγάλο, όχι χάρη στις.,.. βεντέτες και τους ακριβοπληρωμένους αστέρες του, αλλά χάρη στη δομική λειτουργία του, με συγκεκριμένη ραχοκοκκκαλιά, προτεραιότητες και δημοσιογραφικά αντανακλαστικά.

Με τη σεζόν να ρίχνει αυλαία, και τις πολιτικές εξελίξεις να κορυφώνονται… καλπάζοντας, όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ιβάν Σαββίδης, στοιχηματίζουν ότι οι θεαματικές αλλαγές για τις οποίες όλοι συζητούν στο Open, δεν θα αφορούν τον ψυχαγωγικό τομέα, αλλά τον ενημερωτικό.