Ιβάν Σαββίδης-το τελεσίγραφο στα στελέχη του Open: Με απογοητεύσατε

Δημοσιεύθηκε: 04/07/2019 18:38
Ιβάν Σαββίδης-το τελεσίγραφο στα στελέχη του Open: Με απογοητεύσατε

… Και με το δίκιο του, για να το συνεχίσουμε απ’ τον τίτλο, λέει ό,τι λέει ο επιχειρηματίας. Το Open έχει πατώσει τηλεοπτικά, ελάχιστους αφορά, με εξαίρεση -και αξίζει να το επαναλάβουμε- εν όψει των πυρετωδών διαπραγματεύσεων που τώρα λαμβάνουν χώρα σε κάθε κανάλι, την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά που «απογειώθηκε» όλη τη σεζόν. Στη ζώνη της, βέβαια. Όμως, και στην προκειμένη τα στάνταρ αλλάζουν, αφού επήλθε «διαζύγιο» μεταξύ του παρουσιαστή/ηθοποιού και του καναλιού.

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις το τελευταίο εξάμηνο, απ’ όταν και το «μπούσταρε» δυναμικά ο Ιβάν Σαββίδης, δίνοντας πολλά εκατομμύρια για να «περπατήσει» και να γίνει γνωστό στον κόσμο. Πήρε και ονόματα, με πρώτη την Έλλη Στάη, που, ωστόσο, δεν απέφεραν το ευκταίο. Τηλεθέαση, «πακέτο» με περισσότερους και δη «ισχυρούς» -που ν’ αφήνουν δηλαδή σοβαρά ποσά στον τηλεοπτικό σταθμό – διαφημιζόμενους/χορηγούς.

Αποτέλεσμα: Πικρία και απογοήτευση.

Οι «εθελούσιες έξοδοι»,  οι απολύσεις και τα μίτινγκ

Ήδη έχουν δει την πόρτα της εξόδου του καναλιού, μεταξύ άλλων, στελέχη όπως ο Τζώνη Καλημέρης, που στη συνέχεια «διακόπαρε» με την αγαπημένη του Χριστίνα Κοντοβά στην Μύκονο, ενώ είναι θέμα ημερών να φύγει και επισήμως η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, στην οποία έχουν «κρούσει τον κώδωνα» καιρό τώρα.

Η Έλλη Στάη, από την πλευρά της, αποχώρησε -ως lady Κριαρίνα- από μόνη της κι έπεται συνέχεια.  Αντικαταστάτρια, πάντως, του Τζώνη Καλημέρη, μετά από απόφασή του που ελήφθη μετά τις πολύωρες συναντήσεις του με την ηγεσία του καναλιού, είναι η Chief Operations Officer του τηλεοπτικού σταθμού Κική Σιλβεστριάδου. Παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ τον Καλημέρη, καταλαμβάνει το πόστο της διευθύνουσας συμβούλου του Open. «Μεσοβέζικη» λύση τη χαρακτήρισαν κάποιοι, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικότερη. Επί του πρακτέου βεβαίως.

Ευκαιρία για elevation το καλοκαίρι

Και το γράφουμε αυτό, δεδομένου πως τώρα, το καλοκαίρι, που τα υπόλοιπα κανάλια μέσες-άκρες είναι στη… ραστώνη τους, με την έννοια πως έχουν κάποια «στάνταρ», «σιγουράκια», το Open μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ποντάροντας, φυσικά, στα σωστά ονόματα ή/και concept εκπομπών, αφού για τα ήδη υπάρχοντα ο τηλεθεατής δε νοιάζεται καν.

Το τελεσίγραφο

Ανεξάρτητα απ’ το τι θα γίνει, στο δεύτερο πολύωρο μίτινγκ που είχε ο επιχειρηματίας με το ηγετικό τιμ του Open, τόνισε: «Με απογοητεύσατε! Άλλα υποσχεθήκατε και άλλα έγιναν», αναφερόμενος ιδιαίτερα στις τηλεθεάσεις που σημειώνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Τα όσα μάλιστα τους είπε στη σχεδόν… τετράωρη συνάντηση αποδείκνυαν ότι είναι γνώστης πολλών που συμβαίνουν αφού εκτός από τους αριθμούς τηλεθέασης ανέφερε και περιστατικά που κάποιοι θεωρούσαν ότι δεν τα γνώριζε.

Αν και πολλοί περίμεναν να τους πει ακόμα πιο άσχημα μαντάτα,  τους είπε ξεκάθαρα ότι τους δίνει πίστωση χρόνου για να ανακάμψουν τις χαμηλές τηλεθεάσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι «φουλ» στην ενημέρωση.

ΤΙP

Tον Αύγουστο… θα ανέβουν οι θερμοκρασίες στον τηλεοπτικό σταθμό…., όπως σημειώνει -πάντα εύστοχα- ο κονεσέρ της TV Γρηγόρης Μελάς.

ΕΧΤRA TIP

Άτυπα ακόμα νέος διευθυντής προγράμματος είναι ο Νίκος Κάλης, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να ενημέρωσε  τον επιχειρηματία και επίσημα για το «διαζύγιο» με τον Νίκο Μουτσινά.

ΝΤΟΝ.Α.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT