Ιβάν Σβιτάιλο: «Κατάλαβα ότι κινδύνευα και οδηγούμουν στην καταστροφή»

Συντάκτης: Newsroom

15 Ιουνίου 2022 16:25

Ιβάν Σβιτάιλο: «Κατάλαβα ότι κινδύνευα και οδηγούμουν στην καταστροφή»

Ο Ιβάν Σβιτάιλο έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων, μίλησε για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μιλήσεις ανοιχτά για τη μάχη σου με το αλκοόλ;

Όλοι οι άνθρωποι για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας, πρέπει να βουτήξουμε και στα φωτεινά πράγματα και στα σκοτάδια μας. Να τα κατανοήσουμε και να τα επεξεργαστούμε. Εγώ βούτηξα στην αυτοκαταστροφή και αυτό ήταν δείγμα ότι κάτι δεν είχα επεξεργαστεί σωστά. Αλλά ακόμη και αυτό το βραχυκύκλωμα, ήταν κάτι που χρειαζόταν. Μέσα από τον αλκοολισμό έμαθα να αγαπάω ακόμη πιο ουσιαστικά τον εαυτό μου.

Στο αλκοόλ οδηγήθηκες εξαιτίας του πατέρα σου;

Ήταν βαριά αλκοολικός και καμιά φορά δεν ξέρω, ίσως ταυτιζόμαστε με τα αρνητικά. Το γεγονός πάντως ότι τα αποδέχεσαι και μπορείς να κρίνεις είναι ίσως αυτός ο δρόμος μέσα από τον οποίο βρίσκεις τη δύναμη να επαναφέρεις τον εαυτό σου σε μια υγεία.

Πώς κατάφερες να ξεφύγεις από το αλκοόλ;

Κατάλαβα ότι κινδύνευα και οδηγούμουν στην καταστροφή. Συνειδητοποίησα πως το μόνο που έχω να κάνω είναι να πάω προς το φως και να σηκωθώ. Είμαι συνηθισμένος εργάτης και στρατιώτης. Ήξερα πως ο μόνος τρόπος για να επαναφέρω το πνεύμα μου, ήταν να επαναφέρω και το σώμα μου. Ακόμη και όταν έφτασα πάντως 140 κιλά εξαιτίας αυτού, δεν τρόμαξα με τον εαυτό μου. Αποκόμισα πολλά μέσα από αυτό, είπε στο Λοιπόν.

Ιβάν Σβιτάιλο: Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που έχει δεχτεί σε νεαρή ηλικία

Στην πρωινή εκπομπή του Mega για την Ελεονώρα Μελέτη μίλησε ο ηθοποιός Ιβάν Σβιτάιλο και αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που είχε δεχτεί σε νεαρή ηλικία

«Την απόφαση να έρθουμε στην Ελλάδα την πήρε η μητέρα μου. Ήρθε να κάνει ένα διδακτορικό στην Φιλοσοφική σχολή.Ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να έρθει να μάθει  ελληνικά, να σπουδάσει ελληνική φιλοσοφία. Αυτό έκανε και με έφερε μαζί της. Ρατσισμό βίωσα το πρώτο διάστημα, όταν δεν μπορούσα να μιλήσω γιατί δεν ήξερα τη γλώσσα.

Είχα βιώσει και λίγο ρατσισμό για τον χορό, όταν μαθεύτηκε ότι έκανα μπαλέτο. Εκεί βίωσα ρατσισμό από τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων. Αυτό σταμάτησε όταν μετά από ένα διάστημα με παρουσίασαν από την κρατική

σχολή στην εκπομπή που έκανε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου.

Κάνω τώρα κάποια γυρίσματα για τη νέα σειρά του Mega… Υπήρξαν φορές που μπορεί να ένιωσα αδικημένος αλλά είμαι ασταμάτητος, ήθελα πάντα στη δουλειά μου να είμαι χρήσιμος. Σε νεαρή ηλικία είχα δεχτεί μια ανήθικη πρόταση που με έκανε να νιώσω πολύ άβολα σαν παιδί αλλά και σαν κάποιον που ξεκινά τότε την καριέρα του. Πρέπει να θυμούνται αυτοί που φέρονται λάθος ότι δεν ξεχνάμε την οποιαδήποτε κακοποίηση και άσχημη συμπεριφορά»