Ιζαμπέλα Κογεβίνα: Από ηθοποιός έγινε πιλότος

12 Νοεμβρίου 2020 19:30

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της χώρας μας, αφού κατά καιρούς έχει υποδυθεί με άριστο τρόπο τόσο δραματικούς, όσο και κωμικούς ρόλους. Η ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση το 2003 και από τότε μέχρι σήμερα μετρά συμμετοχές σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες σειρές. Την τελευταία φορά που την είδαμε στη μικρή οθόνη ήταν το 2019 σε ένα επεισόδιο του “Ου φονεύσεις» στο Open.

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα μπορεί να έχει διαγράψει μία αξιόλογη πορεία στο χώρο της υποκριτικής, όμως δεν επαναπαύεται στιγμή και συνεχίζει να κυνηγάει τα όνειρά της. Ένα από αυτά; Να γίνει πιλότος! Η ηθοποιός θέλησε να επιστρέψει στα θρανία και να ξεκινήσει σπουδές, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τη βαθιά επιθυμία της.Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχει ξεκινήσει τα ταξίδια και μιλάει για την απόφαση να ακολουθήσει το όνειρό της, εξηγεί πώς πέτυχε τον στόχο της, ενώ αποκαλύπτει τον τρόπο που καταφέρνει να συνδυάζει δουλειά και οικογένεια.

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα εξομολογείται ότι ήθελε από μικρή να γίνει πιλότος και όταν βρήκε την ευκαιρία, ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι. «Είναι ένα όνειρο που είχα από πολύ μικρή και αποφάσισα να το υλοποιήσω πιο μεγάλη. Είχα πάντα στο μυαλό μου ότι ήθελα να γίνω πιλότος. Είμαι πολύ τυχερή γιατί στη ζωή μου, μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω και τα δύο πράγματα που αγαπάω».Για να γίνει κανείς πιλότος χρειάζονται άρτιες γνώσεις του αντικειμένου τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και κατ’ επέκταση πολύς χρόνος. Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα παραδέχεται ότι η κρίση στάθηκε αφορμή για να πάρει αυτή την απόφαση, καθώς πριν πέταγε ερασιτεχνικά. «Εγώ χρόνια τώρα πετούσα ερασιτεχνικά και μέσα στη κρίση αποφάσισα να το δω επαγγελματικά. Και έτσι το ξεκίνησα.

Για να γίνεις πιλότος πρέπει να το σπουδάσεις. Θέλει αφοσίωση και κόπο. Χρειάστηκα 2,5 χρόνια έντονου διαβάσματος και θυσιών. Είναι ένας νέος κόσμος για μένα, πάρα πολύ ενδιαφέρων, σύνθετος, περίπλοκος και μαγευτικός ταυτόχρονα. Θέλει υπομονή και πάθος. Για μένα αυτά είναι απαραίτητα συστατικά». Όσον αφορά στο πρώτο ταξίδι που έκανε, η Ισαμπέλα Κογεβίνα αναφέρει: «Έχω ξεκινήσει τα ταξίδια! Το πρώτο που έκανα ήταν Αθήνα – Κέρκυρα. Κατάγομαι από την Κέρκυρα, οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι συμβολικό αυτό. Πετάω επαγγελματικά από τις αρχές του 2020».

Οι πτήσεις είναι ένας από τους κλάδους που επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο η γνωστή ηθοποιός εργαζόταν συνεχώς το προηγούμενο διάστημα, μιας και τώρα ζήτησε μια μικρή άδεια για να ξεκουραστεί. Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα εκτός από μία δραστήρια επαγγελματίας, είναι και μια τρυφερή μανούλα τριών παιδιών. Πώς καταφέρνει να συνδυάζει μια τόσο απαιτητική δουλειά με την οικογένειά της;

«Είναι απαιτητικό αλλά γίνεται. Ο κορονοϊός με έχει δυσκολέψει λίγο γιατί δεν έχω την υποστήριξη που θα ήθελα στο σπίτι. Υπάρχει, βέβαια, το καλό, ότι όταν πετάς πρωινά, γυρίζεις στο σπίτι μια καλή ώρα για τα παιδιά και έτσι έχεις χρόνο μαζί τους. Εγώ ξυπνάω το πρωί, κάνω τις πτήσεις και μετά γυρίζω στο σπίτι. Το ωράριο της δουλειάς εξαρτάται από την ημέρα. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που διανυκτερεύεις εκτός σπιτιού. Όλα εν δυνάμει συνδυάζονται!». Η ηθοποιός προς το παρόν πετάει εντός ελληνικών συνόρων και δεν την ενδιαφέρει το αν θα βγει εκτός αυτών, καθώς είναι ευγνώμων για όσα έχει πετύχει. «Προς το παρόν πετάω εντός συνόρων και είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι εκεί που είμαι. Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Όλα αυτά θα τα φέρει ο καιρός».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε για την καριέρα της στην υποκριτική. Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα μπορεί να είναι, πλέον, πιλότος, όμως δεν εγκαταλείπει την τηλεόραση και το θέατρο, καθώς ο μεγαλύτερος στόχος της είναι κάποια στιγμή να καταφέρει να τα συνδυάσει.

«Μου προέκυψε φέτος μία επαγγελματική πρόταση από το χώρο της υποκριτικής και ήταν ένα δίλημμα για εμένα. Αλλά επειδή τώρα κάνω κάτι πολύ δύσκολο, που έχω επενδύσει πολύ χρόνο και κόπο, δεν την δέχτηκα. Το όνειρό μου είναι να καταφέρω να συνδυάσω και τα δύο επαγγέλματα. Δεν θέλω να αφήσω κανένα πίσω, απλά θέλω να έχω χρόνο και για τα δύο και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα το κάνω».