Καιρός: Πολυήμερος καύσωνας στη χώρα!

Συντάκτης: Newsroom

23 Ιουλίου 2022 11:59

Στο φούρνο θα μπει η χώρα για αρκετές ημέρες με την θερμοκρασία να αγγίζει και να ξεπερνά τους 41 βαθμούς κελσίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

O καιρός αρχίζει να βάζει ζόρικα με ένα μεγάλο σε διάρκεια κύμα καύσωνα να έχει ξεκινήσει να πλήττει όλη τη χώρα… Το θερμόμετρό έχει αρχίσει να χτυπάει «κόκκινο» με τον υδράργυρο σήμερα Σάββατο να δείχνει σε πολλές περιοχές της χώρας 42 βαθμούς….

Η κατάσταση θα είναι δύσκολη, καθώς καύσωνας θα κρατήσει σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ως το τέλος του μήνα.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησος η θερμοκρασία θα φτάσει στους 42 βαθμούς και είμαστε ακόμα στη αρχή του θερμού κύματος.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου

Πηγη zappit