Καίτη Γαρμπή: Το μήνυμα στον Κοκλώνη – «Έχεις μάτι»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Φεβρουαρίου 2023 10:51

Η Καίτη Γαρμπή τοποθετήθηκε με τον δικό της τρόπο σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοκλώνης ερευνάται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή και κριτής του τηλεοπτικού σόου το οποίο παρουσιάζει ο Νίκος Κοκλώνης, «Just the 2 of Us» δημοσίευσε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μέσω story.

«Είναι σίγουρο πλέον Νίκο Κοκλώνη πώς έχεις μάτι», έγραψε με χιουμοριστική διάθεση στην ανάρτησή της η τραγουδίστρια, κάνοντας προφανώς αναφορά σε ένα τραγούδι του παρουσιαστή με τίτλο «Έχω μάτι», το οποίο ερμηνεύει ο ίδιος στο κλιπ της δημοσίευσής της.

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Κοκλώνης, σε πόρισμα που συνέταξε εις βάρος του η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, κάτι που πάντως ο ίδιος διαψεύδει.

Το 75σέλιδο πόρισμα έχει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα υποβληθεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, με τον επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη να εισηγείται, κατά πληροφορίες, στον εισαγγελέα την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να διατηρούσε υπό τον έλεγχό του δεκατρείς με δεκαπέντε εταιρείες, αρκετές από τις οποίες φέρονται να ήταν «φαντάσματα».

Μέσω αυτών φέρεται να έχει εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, τον οποίο όμως δεν κατέβαλε στο κράτος, ως όφειλε.

Έχουν επίσης βρεθεί εικονικά τιμολόγια, με τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να υπολογίζεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πλην του γνωστού παρουσιαστή, η Αρχή αποδίδει κεντρικό ρόλο σε μια δικηγόρο και κυρίως σε έναν αλλοδαπό συνεργάτη του επιχειρηματία, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος τυγχάνει υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο συγκεκριμένος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος σε αρκετές από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τραπεζών.

Η Αρχή φέρεται ακόμη να έχει εντοπίσει ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά καταστήματα της χώρας.

Οι συγκεκριμένες χρηματοροές ήταν αυτές που ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τραπεζών, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Αρχή. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα αναφέρουν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Συνεπεία των παραπάνω, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τόσο του επιχειρηματία όσο και ακόμη έξι συνεργατών του, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του επιχειρηματία, ο τηλεοπτικός παραγωγός είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής σε επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούσε παραγωγή τηλεοπτικού προϊόντος και θα χρηματοδοτείτο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του.

Η αίτηση είχε γίνει δεκτή, ωστόσο τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης όπου αναφέρεται ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή στην παρούσα υπόθεση».

Σε γραπτή δήλωσή του ο Κοκλώνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί χωρίς να του καταλογιστεί ποτέ κάτι παράνομο. Εξέφρασε την πρόθεσή του να διευκολύνει τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους και απείλησε ότι θα προβεί σε «νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.