Καλυβάτσης για Παπαγιάννη: «Είναι αστείο να μας κατηγορεί για σκευωρία»

Συντάκτης: Newsroom

17 Νοεμβρίου 2022 13:38

Καλυβάτσης για Παπαγιάννη: «Είναι αστείο να μας κατηγορεί για σκευωρία»

Μετά τη δικαστική δικαίωση της Σοφίας Παυλίδου και την ενοχή του Μάνου Παπαγιάννη, ο Σωτήρης Καλυβάτσης – ο οποίος υπήρξε μάρτυρας στο δικαστήριο – έσπασε τη σιωπή του στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να αισθανθώ κάτι, ήταν ένας αγώνας που έδωσε η Σοφία Παυλίδου και δικαιώθηκε. Το μήνυμα είναι ότι οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα με οποιονδήποτε τρόπο αισθάνεται καταπίεση και κακοποίηση πρέπει όσο πιο γρήγορα μπορεί να βρίσκει τη δύναμη να το καταγγέλλει και να μη χάνει την πίστη του γιατί αν αυτή είναι η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα φανεί».

«Ήμουν στο πλευρό της αλήθειας. Υπήρχε μια γενικότερη συγκίνηση μετά το δικαστήριο. Με τον κ. Παπαγιάννη δεν έχω μιλήσει. Είναι αστείο να μας κατηγορεί για σκευωρία ότι ήθελα να πάρω τον ρόλο του στην παράσταση» είπε ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Μάνος Παπαγιάννης: «Κανένας δεν θέλει να δουλέψει μαζί μου - Μου είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά»

Μάνος Παπαγιάννης: «Κανένας δεν θέλει να δουλέψει μαζί μου – Μου είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά»

Ένοχος για απλή σωματική βλάβη κρίθηκε ο Μάνος Παπαγιάννης, για το περιστατικό που τον είχε καταγγείλει η Σοφία Παυλίδου το 2018, στο θέατρο Χυτήριο, στην παράσταση «Πετάει πετάει».

Η Σοφία Παυλίδου κρίθηκε αθώα για τη μήνυση που της είχε κάνει ο ηθοποιός για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ στο «Πρωινό» αποκαλύφθηκε μέρος της απολογίας του Μάνου Παπαγιάννη.

Αναλυτικά στην απολογία του ανέφερε: «Ο Καλυβάτσης ήρθε και μου είπε τότε “Η μ… θα έχει τα νεύρα της”. Μου είπε ότι το έκανε επίτηδες και δεν είπε την ατάκα. Εγώ δεν το πίστεψα αυτό το πράγμα, ότι κάποιος ηθοποιός θα έκανε τέτοιο πράγμα. Έτσι όπως ήμουν, φωνάζω την Παυλίδου. Εκείνη ήρθε και τη ρώτησα “γιατί ρε Σοφία;”. Μου είπε με έντονο ύφος “Έτσι, δεν ήθελα, δε μου βγήκε” και πάει να φύγει. Της λέω “τι εννοείς δε σου βγήκε;”. Μου λέει “αυτά είναι μαλ… δικές σου, δεν είναι στο έργο. Δεν το ξαναλέω αυτό, να πας να…”.

Στην πορεία ανέβηκα πάνω, βριζόμασταν και η Παυλίδου φεύγει. Πριν κλείσει την πόρτα μου λέει “να πας να… εγώ αυτό δεν το λέω”. Ανοίγω την πόρτα και της λέω “μην μου κλείνεις την πόρτα εμένα” και μου επιτέθηκε με τα χέρια της στο πρόσωπο. Τα έβγαλα από πάνω μου. Δεν την έσπρωξα, δεν έκανα κάτι. Γενικά αποφεύγω τους γιατρούς και δεν το θεώρησα κάτι σοβαρό ώστε να επισκεφτώ γιατρό. Δε σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εναντίον μου σε μια δίκη πέντε χρόνια μετά.

Ο Καλυβάτσης όταν πήγε να κλείσει αυτή τη δουλειά τον ρώτησαν τι χρήματα θέλει. Η ερώτησή του ήταν “πόσα χρήματα παίρνει ο Μάνος;”. Τότε γύρισε η παραγωγή και του είπε ότι παίρνω 1.800 ευρώ. Τότε εκείνος απάντησε ότι θέλει να πάρει 1.801 ευρώ…

Είχα υποσχεθεί ότι την επόμενη θα πάρω τηλέφωνο τη Παυλίδου να ζητήσω συγγνώμη. Μετά ήρθε η αστυνομία να με συλλάβει. Εκεί κατάλαβα πως τα πράγματα έχουν πάρει μεγάλη έκταση. Δεν μπορούσα να ζητήσω συγγνώμη. Όλη η ατμόσφαιρα εκείνη την περίοδο ήταν τρομακτική. Μου είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά, έχω καταστραφεί επαγγελματικά, οικονομικά. Κανένας δεν θέλει να δουλέψει μαζί μου. Η σύζυγός μου τρέμει και μόνο στο άκουσμα της Σοφίας Παυλίδου. Η κόρη μου η μεγάλη αγχώνεται πάρα πολύ. Έχω αντιμετωπίσει μεγάλο Γολγοθά. Δεν θα ήθελα το θέμα να πάει στο Εφετείο και να μπει οριστική ταφόπλακα. Θα καταστρέψουν τα όνειρά μου. Ο γιος μου με ρώτησε όταν γύρισα τις προάλλες στο σπίτι “τι βγήκες;”. Θέλω να γυρίσω σπίτι και να του πω “βγήκα αθώος”».