Κάνει καλό το θαλασσινό αλάτι στα μαλιά και το δέρμα;

Δημοσιεύθηκε: 19 Αυγούστου 2021 00:56
Κάνει καλό το θαλασσινό αλάτι στα μαλιά και το δέρμα;

Το θαλασσινό νερό περιέχει πολλές βιταμίνεςκαι οι θεραπευτικές επιδράσεις του  στο δέρμα και τα μαλλιά είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Εάν όμως έχετε  ξηρό δέρμα στο πρόσωπο ή το σώμα, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό αντί να ωφελήσει μάλλον θα σας δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός ήλιου και θαλασσινού αλατιού μπορεί να είναι επιβαρυντικός για το δέρμα σας, αν δεν λάβετε συγκεκριμένες προφυλάξεις. Ετσι θα πρέπει με κάθε έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα να ακολουθησετε τις σωστέσ οδηγίες. Να είστε γενναιώδοροι με το αντηλιακό και προτιμήστε κάποιο που να είναι ανθεκτικό στο νερό. Συμαντικό να μην  ξεχνάτε να εφαρμόσετε ξανά μετά από κάθε βουτιά.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό μέγιστης προστασίας τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα σας, ακόμη και αν οι ημέρες είναι συννεφιασμένες ή απλά μουντές. Επειδή δεν μπορείτε να δείτε τον ήλιο δεν σημαίνει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες δεν σας βρίσκουν.

Μετά το μπάνιο, κάντε ένα ντους. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά όλο το αλμυρό νερό από το πρόσωπο και το σώμα σας.

Για τα μαλλιά

Το αλμυρό νερό που μένει στα μαλλιά όλη μέρα τα αφυδατώνει και τα αφήνει μπερδεμένα, θαμπά και εξαιρετικά δύσκολα στο χτένισμα. Για να μην γίνει η βουτιά στην θάλασσα εφιάλτης για την εικόνα σας ή καλυτερα για τα μαλλια σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήστε αντηλιακό μαλλιών. Πρόκειται για   ένα τρομερά ενυδατικό προϊόν που προστατεύει το χρώμα αλλά και την τρίχα από την ηλιακή ακτινοβολία και το θαλασσινό αλάτι.