ΚΑΝΕΛΛΟΣ Λ. Μ. ΓΕΣΑΚΗΣ FEBOPRAS Πλαστικός Χειρουργός

Δημοσιεύθηκε: 10/04/2019 14:58

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Στη σύγχρονη εποχή τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πάσχουν συχνά από λιποδυστροφία, δηλαδή ανώμαλη κατανομή λίπους στο σώμα.

Για το λόγο αυτό η Λιποαναρρόφηση (και Λιπογλυπτική) γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στις μέρες μας αποτελώντας μία από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως.

 

Η λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες που είναι υγιείς, το βάρος τους είναι στο πλαίσιο των φυσιολογικών ορίων, αλλά ενοχλούνται από τοπικές συγκεντρώσεις λιπώδους ιστού, που προκαλεί δυσαναλογίες και ασυμμετρίες. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους αλλά αποσκοπεί στην αφαίρεση τοπικού λίπους το οποίο δεν υποχωρεί με δίαιτα, γυμναστική κτλ.

Με τη Λιποαναρρόφηση αφαιρείται το τοπικό λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, η μέση, η πλάτη, οι βραχίονες, η κοιλιά, το στήθος (γυναικομαστία) και ο λαιμός. Στη συνέχεια εάν κριθεί απαραίτητο εφαρμόζεται Λιπογλυπτική όπου το λίπος που έχει αφαιρεθεί από σημεία που πάσχουν επεξεργάζεται κατάλληλα και επανατοποθετείται σε άλλα σημεία ανάλογα με τις ανάγκες.

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση που μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις επίμονου τοπικού λίπους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη χρήση νέων μεθόδων με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως η μέθοδος P.A.L (Power Assisted Liposuction) καθώς και η λιποαναρρόφηση με υπερήχους (VASER Liposuction).

Είναι οι δύο πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές που έχει στη διάθεσή του ο πλαστικός χειρουργός. Μπορεί να εφαρμοσθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος υπάρχει συσσωρευμένο τοπικό λίπος και πλεονεκτούν έναντι των άλλων τεχνικών λιποαναρρόφησης επειδή:

  • η οπή που γίνεται στο δέρμα είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα τα σημάδια μετά την επέμβαση να είναι ανεπαίσθητα

  • είναι γρήγορη

  • γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη

  • ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος

  • η αφαίρεση λίπους είναι πιο ομοιογενής

  • παρέχει στο γιατρό μεγαλύτερη ακρίβεια

Η PAL χρησιμοποιεί μια παλλόμενη κάνουλα ενσωματωμένη σε ένα μηχάνημα που λειτουργεί με ηλεκτρισμό η οποία κινείται μπρος – πίσω μέσα στο λιπώδη ιστό με πάνω από 5000 παλμούς ανά λεπτό. Η PAL αφαιρεί το λίπος με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε λιγότερο χρόνο. Είναι λιγότερο εργώδης ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές με ανθεκτικούς ιστούς με αποτέλεσμα τη μικρότερη δυνατή ιστική κάκωση.

Μία άλλη σύγχρονη μέθοδος λιποαναρρόφησης όπως προαναφέρθηκε είναι το VASER Liposuction.

Πρόκειται για μία εξελιγμένη τεχνική λιποαναρρόφησης που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μέσω της χρήσης υπερήχων δημιουργώντας πολύ συγκεκριμένη ακτίνα δράσης που ομογενοποιεί – ρευστοποιεί το λίπος. Το ανεπιθύμητο λίπος αφαιρείται έτσι προσεκτικά επιτυγχάνοντας παράλληλα ρίκνωση του υπερκείμενου δέρματος, ώστε να προλαμβάνεται η χαλάρωση, προσφέροντας έτσι άριστα αποτελέσματα με ταχεία επούλωση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης VASER, πρώτα γίνεται έγχυση ενός ειδικού υγρού από φυσιολογικό ορό και τοπική αναισθησία στις περιοχές που επιθυμεί ο ασθενής να διορθώσει (όπως και στην μέθοδο P.A.L) ώστε να αναισθητοποιηθούν και να βοηθηθεί η σύσπαση των αγγείων, για να μειωθεί στο ελάχιστο η αιμορραγία και να περιοριστούν οι μελανιές. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται ένας μικρός καθετήρας τιτανίου που εκπέμπει κύματα υπερήχων, ο οποίος βοηθά στη ρευστοποίηση του λίπους ενώ διατηρεί ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς. Τέλος, το ρευστοποιημένο λίπος απομακρύνεται με τη βοήθεια ήπιας αναρρόφησης, σχεδιασμένης να περιορίζει στο ελάχιστο την τραυματισμό των γειτονικών ιστών.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά ασφαλείς μεθόδους λιποαναρρόφησης με εγγυημένα εντυπωσιακά αποτελέσματα και διεθνείς πιστοποιήσεις, όπως το FDA και το CE Mark που επιτρέπουν ταυτόχρονα με τη λιποαναρρόφηση, τη δημιουργία γραμμώσεων και καμπύλων σε όλο το σώμα, καθώς και τη φυσική προβολή των μυών. Το σώμα σμιλεύεται, επιπλέον, με λιπογλυπτική, εγχύοντας λίπος όπου είναι απαραίτητο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε όγκο και να τονίσουμε το υφιστάμενο μυϊκό σύστημα ώστε να διαμορφώσουμε το σχήμα και τη γράμμωση που θέλουμε, πολλές φορές ανέφικτο να επιτευχθεί από τον ασθενή με γυμναστική και διατροφή.

Μετά την επέμβαση λιποαναρρόφησης η παραμονή του ασθενούς στην κλινική διαρκεί συνήθως μερικές μόνο ώρες . Η μετεγχειρητική πορεία είναι συνήθως πολύ ομαλή με ήπιο πόνο, οίδημα και εκχυμώσεις διάρκειας μερικών ημερών. Συστήνετε η εφαρμογή ενός κορσέ για περίπου ένα μήνα καθώς και η αποφυγή άσκησης για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η αποχή από στην εργασία εκτιμάται μεταξύ δύο ημερών και μιας εβδομάδος το μέγιστο, εάν πρόκειται για βαριά χειρωνακτική εργασία. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα υπό την έννοια ότι εάν ο ασθενής μας διατηρήσει σταθερό το σωματικό του βάρος μετεγχειρητικά τότε δεν αναμένεται ξανά συσσώρευση λίπους στις περιοχές όπου έχει υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση.

Ν. ΖΕΡΒΑ 20, 16675, ΓΛΥΦΑΔΑ

ΤΗΛ.: 210-8981480

www.medicalartclinic.gr