Κάνιε Γουέστ: Οργανώσεις στην Αυστραλία ζητούν την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Ιανουαρίου 2023 12:00

Φήμες αναφέρουν ότι ο Κάνιε Γουέστ σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Αυστραλία με την Αυστραλέζα σχεδιάστρια της εταιρείας του, «Yeezy», Μπιάνκα Τσενζόρι, με την οποία φέρεται να παντρεύτηκε σε ανεπίσημη τελετή στις αρχές του μήνα.

Δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου αναφέρουν ότι ο Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής, δισκογραφικός παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Κάνιε Γουέστ σκοπεύει να επισκεφθεί την Αυστραλία για να συναντήσει την οικογένεια της Τσενζόρι, η οποία είναι από τη Μελβούρνη.

Όμως, ο Ντβίρ Αμπράμοβιτς, πρόεδρος της Εβραϊκής – Αυστραλιανής οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Επιτροπή κατά της Δυσφήμισης (Anti-Defamation Commission) ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος του ράπερ στη χώρα λόγω του κύματος αντισημιτικών του δηλώσεων που έκανε καθόλη τη διάρκεια του 2022.

Η οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται με στόχο την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Αυστραλία, προτρέπει τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, Άντριου Γκιλς να απαγορεύσει την είσοδο του Κάνιε Γουέστ στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 501 του νόμου περί μετανάστευσης της Αυστραλίας, η βίζα ταξιδιώτη από το εξωτερικό μπορεί να απορριφθεί ή να ακυρωθεί επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις χαρακτήρα, δηλαδή λόγω κακής συμπεριφοράς στο παρελθόν και στο παρόν.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει τον Γουέστ ως «διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας».

«Η έκκληση για βία και μίσος πρέπει να έχει συνέπειες και η Αυστραλία δεν πρέπει να στρώνει χαλί καλωσορίσματος και να παρέχει πλατφόρμα σε έναν διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας και διακινεί μύθους συνωμοσίας για την εβραϊκή ισχύ, απληστία και έλεγχο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Η Αυστραλιανή Εβραϊκή Ένωση εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ανησυχίες για την επίσκεψη του Γουέστ στην Αυστραλία.

Σημειώνεται πως ο Γουέστ είδε πολλές συνεργασίες του να διακόπτονται μετά από σειρά αντισημιτικών εκρήξεων.

Φέρεται να παντρεύτηκε την Τσένσορι, δύο μήνες μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου του με την Κιμ Καρντάσιαν.

Ο 45χρονος ράπερ λέγεται ότι έκανε ιδιωτική τελετή με την Τσένσορι και το ζευγάρι εθεάθη να φοράει βέρε