Κάνιε Γουέστ: Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του έπειτα από ανάρτηση με σβάστικα και άστρο του Δαβίδ

2 Δεκεμβρίου 2022 12:10

Το Twitter ανέστειλε σήμερα και πάλι τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ, μόλις δύο μήνες αφού είχε αποκατασταθεί, καθώς μηνύματά του παραβίασαν τους κανόνες αυτής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση της εικόνας ενός αγκυλωτού σταυρού που μπλέκεται με ένα άστρο του Δαυίδ.

Τον Οκτώβριο, ο ιδιοκτήτης του Twitter ‘Ελον Μασκ, ο οποίος δηλώνει αναφανδόν υπέρ της ελευθερίας του λόγου, είχε καλωσορίσει την επιστροφή στην πλατφόρμα του ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο οποίος είναι τώρα γνωστός ως Γε.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Γουέστ ανάρτησε σχέδιο με σβάστικα και το άστρο του Δαβίδ. Το tweet διεγράφη γρήγορα. «Ας θυμόμαστε πάντα αυτό ως το τελευταίο μου tweet», έγραψε δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Μασκ, ημίγυμνου, σε σκάφος.

«Αυτό είναι εντάξει», απάντησε ο Μασκ, αναφερόμενος στη φωτογραφία του. «Αυτό δεν είναι», συμπλήρωσε σχολιάζοντας την ανάρτηση με τη σβάστικα που διεγράφη.

Στη συνέχεια, ο ράπερ άρχισε να κάνει αναρτήσεις στο Truth Social- την πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ- ανεβάζοντας μηνύματα που υποτίθεται ότι ήταν από τον Μασκ, για το επίμαχο tweet.

«Λυπάμαι αλλά το παρατράβηξες. Αυτό δεν είναι αγάπη», έγραψε ο Μασκ σύμφωνα με τις αναρτήσεις. «Ποιος σε έκανε δικαστή;», ήταν η αντίδραση του Γουέστ και έστειλε μια φωτογραφία από τον λογαριασμό του στο Twitter που έδειχνε ότι είχαν μπλοκαριστεί οι αναρτήσεις για δώδεκα ώρες, λόγω παραβίασης των κανονισμών της πλατφόρμας.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του ράπερ. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε ξανά τον κανονισμό μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος.

Αργά χθες το Twitter διέγραψε επίσης ένα μήνυμα του Γε. Ο λογαριασμός του ανεστάλη μέσα σε διάστημα μιας ώρας, αφού ο Μασκ ανταποκρίθηκε σε ένα χρήστη του Twitter που έγραψε, «’Ελον Κανόνισε τον Κάνιε Παρακαλώ».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γουέστ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Αδόλφο Χίτλερ!