Karl Lagerfeld: Ο κούκλος 30χρονος Μπατίστ είναι ο πρώτος κληρονόμους του

Δημοσιεύθηκε: 10 Μαρτίου 2020 19:08
Karl Lagerfeld: Ο κούκλος 30χρονος Μπατίστ είναι ο πρώτος κληρονόμους του

Ο Karl Lagerfeld ξεφύλλιζε τις σελίδες ενός περιοδικού μόδας, όταν το έμπειρο μάτι του έπεσε σε έναν νέο και ιδιαίτερα εμφανίσιμο νέο.
Ήταν το 2008 και ο μετρ του οίκου Chanel αναζητούσε ένα νέο πρόσωπο για τις καμπάνιες του… Έναν άνδρα που να του μοιάζει τόσο στο παρουσιαστικό, όταν και εκείνος ήταν νέος, όσο όμως και στην ιδιοσυγκρασία. Ο Karl Lagerfeld αναζητούσε το δικό του άγαλμα της στιλιστικής τελειότητας, στο οποίο με την κατάλληλη επίκληση στους θεούς, θα έδινε ζωή, θα το έπλαθε όπως εκείνος ήθελε και τελικά θα το προστάτευε μέχρι τέλους. Ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Καρλ

Ο Karl Lagerfeld σε ρόλο Πυγμαλίωνα για τον Μπατίστ Τζιαμπικόνι

Ο Μπατίστ Τζιαμπικόνι, ο νέος που κέρδισε την προσοχή του Karl Lagerfeld πριν από 12 χρόνια σε εκείνο το περιοδικό μόδας, ισχυρίζεται πως έχτισε με τον μεγάλο σχεδιαστή μια σχέση που όμοιά της δύσκολα κανείς συναντά αλλού… «Αγαπιόμασταν βαθιά» έλεγε πριν από έξι μήνες στο περιοδικό Tetu.
«Με έναν έρωτα που δεν υπάρχει, τον οποίο τον δημιουργήσαμε. Αυτή η σκιαγράφηση της σχέσης ανάμεσα σε ένα άνθρωπο σαν εκείνο και κάποιον όπως εγώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού» συμπλήρωνε. Και χωρίς αμφιβολία αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον δικό του Πυγμαλίωνα. «Ήταν ένας πατέρας για εμένα» δήλωνε κάποτε ο Τζιαμπικόνι. «Έκανα ό, τι περνούσε από το χέρι μου για να τον προστατεύσω, καθώς τον αγαπούσα βαθιά» έλεγε.
Όπως ισχυρίζεται άλλωστε σήμερα, ο Karl Lagerfeld σκόπευε να υπογράψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να τον υιοθετήσει επίσημα. «Ο Karl Lagerfeld δεν είχε παιδιά. Δεν είχε στην πραγματικότητα οικογένεια δίπλα του και σίγουρα αυτό του άφηνε ένα κενό, μια κάποια μοναξιά. Ήθελε να είμαι ο γιος του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» λέει ο Τζιαμπικόνι.

Μπατίστ

Η απροσδιόριστη σχέση του Karl Lagerfeld με το μοντέλο
Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν, ο Karl Lagerfeld ανέλαβε την καριέρα του νεαρού μοντέλου και δεν έφυγε ποτέ από το πλάι του μέχρι και το τέλος.
Τα δημοσιεύματα για τη σχέση του νεαρού Τζιαμπικόνι, στα 30 του σήμερα, με τον Karl Lagerfeld αναζητούσαν πάντοτε να προσδιορίσουν αυτόν τον δεσμό μεταξύ των δύο ανδρών. «Πριν από εκείνον, κανείς δεν με είχε προσέξει. Είναι μια πραγματικότητα την οποία εκείνος ποτέ δεν διατύπωσε, αλλά ήταν αυτός που με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου, που με διαμόρφωσε. Και γι’ αυτό είμαι περήφανος» δήλωνε για τον ΚKarl Lagerfeld ο νεαρός Τζιαμπικόνι το περασμένο καλοκαίρι.
Ο προτεζέ του Karl Lagerfeld έρχεται σήμερα με ένα βιβλίο να ξεκαθαρίσει αυτή τη σχέση, αλλά και να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές από τη ζωή του διάσημου άνδρα της μόδας τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη του την Κυριακή, ο Τζιαμπικόνι, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Ο Καρλ και εγώ» αποκαλύπτει πως είναι ο πρώτος κληρονόμος της περιουσίας του Karl Lagerfeld. Μιλώντας στην εκπομπή Sept a Huit από την γαλλική τηλεόραση TF1, το μοντέλο αποκαλύπτει επίσης πως δεν είναι ο μοναδικός κληρονόμος. Ο Karl Lagerfeld στη διαθήκη του προβλέπει πως την περιουσία του αναμένεται να μοιραστούν συνολικά επτά κληρονόμοι.
Ο Μπατίστ Τζιαμπικόνι δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτής της περιουσίας, ούτε σε ποιο χρηματικό ποσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να αντιστοιχεί το μερτικό του. Εκείνο, το οποίο αρκέστηκε να δηλώσει είναι πως ο Karl Lagerfeld του είχε υποσχεθεί πως δεν θα τον αφήσει απροστάτευτο. «Μην ανησυχείς Μπατίστ, θα είσαι προστατευμένος» του έλεγε.
Όπως σημειώνει στην ίδια εκπομπή, η σχέση τους δεν ήταν ποτέ ασαφής. «Δεν υπήρχε ποτέ σκιά και ασάφεια» στη σχέση μου με τον Karl Lagerfeld σημειώνει. Ο Τζιαμπικόνι έχει προαναγγείλει, εκτός βέβαια από το νέο του βιβλίο, και ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση του με τον Karl Lagerfeld.
Ο Karl Lagerfeld δεν μιλούσε για την ασθένειά του. Αντιμετώπιζε τον καρκίνο στο πάγκρεας ως μη γενόμενο και δεν ήθελε να συζητά για αυτό με τον προστατευόμενό του. «Δεν επιθυμούσε να αναφερόμαστε στο θέμα. Αλλά σεβόμουν την επιθυμία του, την επιλογή του να μην μιλά πια γι’ αυτό» δηλώνει σήμερα το μοντέλο, έναν χρόνο μετά τον θάνατο τουKarl Lagerfeld.

Το μοντέλο είχε χαρίσει την Choupette στον Karl Lagerfeld
Πολλοί πίστεψαν, όταν έγινε γνωστό πως ο σχεδιαστής μόδας έφυγε από τη ζωή, πως η αμύθητη περιουσία του Karl Lagerfeld μεταβιβάστηκε στην αγαπημένη του γάτα Σουπέτ. Ωστόσο, παρότι ίσως αυτή να ήταν πράγματι η επιθυμία του σχεδιαστή μόδας, η γαλλική νομοθεσία δεν επιτρέπει μια τέτοια μεταβίβαση. Ο Karl Lagerfeld ωστόσο φρόντισε μέρος της περιουσίας του να περάσει στην γκουβερνάντα του, Φρανσουάζ, με την προϋπόθεση να φροντίζει ώστε να μην λείψει τίποτα από την χαριτωμένη Σουπέτ.
Ο Τζιαμπικόνι δείχνει να μην νιώθει αμηχανία για την επιλογή του Karl Lagerfeld να προσφέρει γη και ύδωρ στην λατρεμένη του Σουπέτ. Άλλωστε, όπως αποκαλύπτεται σε παλιότερη συνέντευξή του, ήταν το μοντέλο που του την παραχώρησε πριν από χρόνια, επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να διεκδικήσει πίσω την γάτα. «Ήταν επιθυμία του Καρλ να εμπιστευθεί την Σουπέτ στην Φρανσουάζ, μία από τις γκουβερνάντες του. Αυτή τη φρόντιζε καθημερινά, οπότε είναι καλύτερο για την Σουπέτ, παρότι ήταν δική μου γάτα αρχικά» λέει σήμερα ο 30χρονος.