Κάρολος: Κάλεσε Χάρι και Μαρκλ στην τελετή στέψης – Άγνωστο αν θα παραβρεθούν

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

6 Μαρτίου 2023 08:18

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ προσκλήθηκαν στη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, όμως δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα παραστούν.

Οι προετοιμασίες για την τελετή ενθρόνισης του Καρόλου, που θα γίνει τον Μάιο, επισκιάστηκαν από τις αποκαλύψεις που έκανε ο Χάρι για τον βασιλιά, για τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στην πρόσφατη αυτοβιογραφία του, σε ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix και σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του.

Λόγω των εξελίξεων αυτών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζονταν αμφιβολίες για το αν ο Κάρολος θα προσκαλούσε τον Χάρι στη στέψη αλλά και για το αν ο τελευταίος θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δούκας έλαβε πρόσφατα αλληλογραφία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το γραφείο της Αυτού Μεγαλειότητος, σχετικά με τη στέψη», είπε εκπρόσωπος του Χάρι αποκαλύπτοντας πως ο βασιλιάς έστειλε πρόσκληση στον Χάρι και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Εντούτοις, το ζευγάρι δεν έχει ανακοινώσει αν θα την κάνει αποδεκτή.

«Η απόφαση για το αν ο δούκας και η δούκισσα θα παραστούν δεν θα αποκαλυφθεί από εμάς αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός τους.

Από εκεί και πέρα, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε το Σάββατο ότι ανέκαθεν ένιωθε «ελαφρώς διαφορετικός» από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας προσθέτοντας μάλιστα ότι η χρήση κάνναβης τον βοήθησε.

Ο 38χρονος Χάρι κατά τη διάρκεια μακροσκελούς συζήτησης με τον Ουγγροκαναδό γιατρό και συγγραφέα, ειδικό σε ψυχικά τραύματα, δρ Γκάμπορ Μάτε -που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου- είπε ότι έχοντας μεγαλώσει σε μια «διαλυμένη οικογένεια», κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μην μεταδώσει ψυχικά «τραύματα» στα παιδιά του.

Η συζήτηση με τον δρ. Μάτε ακολούθησε την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Ρεζέρβα» στην οποία ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται την εφηβεία του, που σημαδεύτηκε από προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ και περιγράφει λεπτομερώς την κατάρρευση της σχέσης του με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ και τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Χάρι μοιράστηκε πώς η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ τον έσωσε από… τον εαυτό του. «Η γυναίκα μου με έσωσε. Είχα κολλήσει σε αυτόν τον κόσμο και εκείνη προερχόταν από έναν διαφορετικό κόσμο και με βοήθησε να βγω από αυτόν», δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ.