Κάρολος: Με μια απλή κίνηση υποβάθμισε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

29 Σεπτεμβρίου 2022 09:20

Αλλαγές έγιναν στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας στην κατηγορία παρουσίασης των μελών της, έπειτα από επιθυμία του νέου βασιλιά Κάρολου, που έριξε στα χαμηλά τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, έχουν μετακινηθεί προς το τέλος της ιστοσελίδας μετά από μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν είναι τόσο ενεργά και γνωστά όπως η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ή ο δούκας και η δούκισσα του Γκλόστερ.

Σύμφωνα με το «Τatler» μετά τη δούκισσα του Σάσσεξ βρίσκεται -στην τελευταία θέση- ο πρίγκιπας Άντριου.

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν εν ζωή, το ζευγάρι εμφανιζόταν πάντα στη μέση της κατάταξης κάτω από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την οικογένειά του.

Ωστόσο, πριν από δεκαπέντε μήνες μετακινήθηκαν για πρώτη φορά στη σελίδα, κάτω από τους Ουέσσεξ και την πριγκίπισσα Άννα.

Κατά τη Σίλια Oυόλντεν και την εφημερίδα «Telegraph» ίσως αυτή η αλλαγή να είναι ένα σημάδι ότι «ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να προτιμά ένα μικρότερο σχήμα μοναρχίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του».

Η μετακίνησή τους στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας έρχεται μετά την είδηση ότι η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφει στο Spotify με νέο επεισόδιο την επόμενη Τρίτη με καλεσμένη την ηθοποιό Μάργκαρετ Τσο.

Από εκεί και πέρα, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Eλισάβετ και τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ εξακολουθούν να αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας ως ‘Αρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν – Ουίνδσορ και Λίλιμπετ Μαουντμπάτεν – Ουίνδσορ αναφέρει δημοσίευμα του «Τatler».

Σύμφωνα με τη βασιλική εμπειρογνώμονα και συντάκτρια των «Sunday Times», Ρόγια Νίκα, η αναποφασιστικότητα «αυξάνει τις εντάσεις» μεταξύ του Καρόλου και της οικογένειας Σάσεξ.

Σημειωτέον οι νέοι τίτλοι του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της οικογένειάς του ενημερώθηκαν αμέσως στον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας.

Μια βασιλική πηγή δήλωσε στους Times: «Το γεγονός ότι (σ.σ. τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ) δεν έκαναν αυτές τις αλλαγές υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί να μην τα αλλάξουν όλα την ίδια στιγμή;».