Κατερίνα Διδασκάλου: Το «Μαύρο Ρόδο», η παραμονή στο μοναστήρι και τα εγγόνια της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

13 Δεκεμβρίου 2022 10:00

Η Κατερίνα Διδασκάλου παραχώρησε άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με αφορμή την επιτυχία της σειράς «Μαύρο Ρόδο» και τον ρόλο της ως Ηγουμένη Φιλαρέτη, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα επικαιρότητας.

Η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκε καλεσμένη στη «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, το βράδυ της Δευτέρας.

Αναφερόμενη στη σειρά «Μαύρο Ρόδο», στην οποία πρωταγωνιστεί, σημείωσε: «Είναι ένας ρόλος που ενθουσιάστηκα όταν μου τον πρότειναν γιατί δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω κάνει είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο. Είμαι ευτυχής που το κάνω.

Όταν βγαίνεις από μία σειρά όπως είναι οι ‘Μέλισσες’ και καταλάβεις τι σημαίνει μεγάλος αντίκτυπος στον κόσμο, υπήρχαν πολλοί συντελεστές ίδιοι με τις ‘Μέλισσες’. Το στοιχείο της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο θέμα, βαθιά ριζωμένο μέσα μας, όπως και του απαγορευμένου έρωτα. Όλα αυτά συναντιούνται μέσα. Επίσης, η διαφορά του κοσμικού κόσμου με τον μοναστικό κόσμο».

Η Διδασκάλου συνέχισε αναφερόμενη στο διάστημα που έζησε στο μοναστήρι πριν από τα γυρίσματα της σειράς, λέγοντας: «Χάρηκα πάρα πολύ που πήρα την απόφαση να κλειστώ σε μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη οι μοναχές. Εάν δεν έχεις ζήσει αυτό το χρώμα, την απόλυτη ησυχία, το πρωί που χτυπάει η καμπάνα, είναι μία πολύ ειδική κατάσταση που πρέπει να τη βιώσεις για να μπορέσεις να την αναπαράγεις.

Έμεινα μια βδομάδα, λόγω περιοδείας δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Την εμπειρία που έζησα ήταν μοναδική, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους».

Σε άλλο σημείο, τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό κόσμο: «Για να είσαι μέγας καλλιτέχνης, δεν χρειάζεται να είσαι άρρωστος στο μυαλό ούτε στη ψυχή. Έχω δει στην Αμερική μεγάλους καλλιτέχνες και ήταν μία χαρά άνθρωποι. Αυτοί που δεν είναι μια χαρά απομακρύνεσαι και τους απομακρύνεις. Δεν με αφορούν καθόλου αυτοί οι άνθρωποι.

Επιτέλους, καλλιτέχνης δεν σημαίνει άρρωστος άνθρωπος, σημαίνει υγιής και στο σώμα και στο μυαλό. Δεν σημαίνει ότι είμαι πιωμένος και κάνω τα πάντα (…) Δεν με αφορούν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θέλω να τους συναντώ. Έκανα πολλές προσευχές για να πάψω να συναντώ κακότροπους ανθρώπους κι εισακούστηκαν. Έχω συναντήσει κι έχω το μερίδιό μου», τόνισε η Διδασκάλου.

Και συμπλήρωσε: «Έρχονται άνθρωποι και μου λένε πως δεν τους αγκάλιασε η μάνα τους ποτέ. Αυτό που προσπάθησα να περάσω στα παιδιά μου είναι να αγαπούν το εαυτό τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να αγαπήσουν τους άλλους».

Τέλος, η πρωταγωνίστρια πέρασε τα δικά της μηνύματα για την οικογενειακή αγάπη αλλά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για στέγαση και αγαθά βασικών αναγκών.

«Είναι γιορτές με την οικογένεια και τα εγγόνια. Δεν με πειράζει η λέξη γιαγιά. Είναι υπέροχο και αυτές τις γιορτές χαίρομαι που έχω εγγόνια γιατί τα παιδιά έχουν πάντα αυτή τη μαγική ιδιότητα να μαγεύονται με το παραμικρό πράγμα. Εγώ έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος ηθοποιός, τώρα με τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου», είπε για τα εγγόνια της.

Ενώ για τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της, τόνισε: «Είναι και η εποχή που σκέφτομαι πάρα πολύ και τα λιγότερα τυχερά παιδιά και λιγότερο τυχερούς ανθρώπους. Άνοιξα την πόρτα μου σε έναν άστεγο και εξακολουθεί να είναι στο σπίτι μου.

Το θεωρώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είναι και ένα δώρο στον εαυτό μου. Αυτός που προσφέρει έχει και τη μεγαλύτερη χαρά».