Το who is who της Κατερίνας Ντούσκα

15 Ιανουαρίου 2019 17:25

Δεν ξέρεις την Κατερίνα Ντούσκα, είπες; Ούτε κι εμείς, μέχρι πρότινος. Πρόκειται λοιπόν για την κοπέλα που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision. 

Τι θέλεις να ξέρεις γι’ αυτήν;

-Καταρχάς, να σου πω ότι  γεννήθηκε στον Καναδά. Επίσης, ότι ως τα 16 πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο θηλέων. Αμέσως μετά μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο στον Βύρωνα.

-Σπούδαζε Νομική και παράλληλα πήγαινε Ωδείο κι έκανε μαθήματα φωνητικής. Για να τα πληρώσει, όμως, έκανε τρεις δουλειές.

-Γράφει η ίδια και τους στίχους και τη μουσική των κομματιών που ερμηνεύει. Ακριβώς αυτό, σκοπεύει και για το κομμάτι   που θα τραγουδήσει στην φετινή Eurovision, στο Τελ Αβίβ, τον Μάιο πια.

-Μπήκε στον χώρο της μουσικής ανεβάζοντας ένα τραγούδι της στο Youtube! Αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με τη δισκογραφική όπου ανήκει μέχρι και σήμερα.

-Ήδη έχει χιτ, το “One in a Million’’. Ανέβηκε στο Youtube πριν 5 χρόνια και είναι αγγλόφωνο pop.

-Πολλοί συγκρίνουν το στυλ και τη φωνή της με αυτήν της αξέχαστης Amy Winehouse.

-Έχει γράψει και τραγουδήσει το ‘’Fire Away’’το κομμάτι που επιλέχθηκε για την επίσημη τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια πασίγνωστης εταιρείας καφέ, στον Καναδά.

-Τον τελευταίο καιρό έχει σχέση με τον μουσικό και τραγουδιστή Λεόν Βερέμη, leader των Leon of Athens.

-Έχει ανοίξει συναυλίες, όπως αυτή της LP στην Αθήνα, του Tom Baxter και των Kadebostany. Επίσης, έχει κάνει live στο Μέγαρο Μουσικής, το Rockwave Festival και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

-Λατρεύει την indie pop, τη μόδα και κυρίως το boho.

-Την ακούσαμε για πρώτη φορά να τραγουδάει στα ελληνικά πριν δύο χρόνια, όταν διασκεύασε το”Από μέσα πεθαμένος”του Αττίκ. Ή έχουμε ποιότητα ή όχι τέλος πάντων!

TIP

H γνώμη της για τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα!  “Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει μια εναλλακτική σκηνή,που όλο και αναπτύσσεται. Νομίζω πως υπάρχει ανάγκη για νέο ήχο, νέους ρυθμούς και νέο πρωτότυπο υλικό.”