Κατερίνα Καινούργιου: «Είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα λάμψει»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Φεβρουαρίου 2023 12:07

Η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με τον Νίκο Κοκλώνη και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μέσα από τον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα» η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, αναφέρθηκε στον Νίκο Κοκλώνη υπογραμμίζοντας: «Επειδή διαβάζω διάφορα και στα social media με τοξικότητα και χαιρεκακία και άρθρα που με στεναχωρούν.

Ήταν η κοπή πίτας του Alpha και εγώ επέλεξα να μην παρευρεθώ ενώ και ο Νίκος και όλοι μου είπατε, πήγαινε. Όταν νιώθω πώς ένας φίλος μου βάλλεται εγώ θεωρώ ανθρώπινο σε έναν φίλο μου πραγματικό που με έχει στηρίξει και με αγαπάει και ξέρω πόσο κόσμο έχει βοηθήσει, και όταν νιώθει περίεργα, να είμαι δίπλα στον φίλο μου.

Εγώ το ανθρώπινο το βάζω πάνω από το επαγγελματικό, πάνω από όλα, τις αξίες της ζωής τις μετράω έτσι. Εγώ τον Νίκο τον αγαπάω πολύ και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα λάμψει», ανέφερε η παρουσιάστρια.

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Κοκλώνης, σε πόρισμα που συνέταξε εις βάρος του η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, κάτι που πάντως ο ίδιος διαψεύδει.

Το 75σέλιδο πόρισμα έχει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα υποβληθεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, με τον επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη να εισηγείται, κατά πληροφορίες, στον εισαγγελέα την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να διατηρούσε υπό τον έλεγχό του δεκατρείς με δεκαπέντε εταιρείες, αρκετές από τις οποίες φέρονται να ήταν «φαντάσματα».

Μέσω αυτών φέρεται να έχει εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, τον οποίο όμως δεν κατέβαλε στο κράτος, ως όφειλε.

Έχουν επίσης βρεθεί εικονικά τιμολόγια, με τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να υπολογίζεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πλην του γνωστού παρουσιαστή, η Αρχή αποδίδει κεντρικό ρόλο σε μια δικηγόρο και κυρίως σε έναν αλλοδαπό συνεργάτη του επιχειρηματία, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος τυγχάνει υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο συγκεκριμένος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος σε αρκετές από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού.