Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Κατέρρευσα μέσα στο αυτοκίνητο, έκανα ψυχοθεραπεία…»

30 Ιανουαρίου 2022 09:20

Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Κατέρρευσα μέσα στο αυτοκίνητο, έκανα ψυχοθεραπεία...»

Η δημοσιογράφος του Star, Κατερίνα Παπακωστοπούλου μίλησε στη Ζωή Κρονάκη για την σοβαρή περιπέτεια υγείας της κόρης της όταν αυτή ήταν 5 ετών. Αυτό έτριξε και τα θεμέλια του γάμου της και την έκανε να καταρρεύσει.

Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Κατέρρευσα μέσα στο αυτοκίνητο, έκανα ψυχοθεραπεία…».

«Όταν ήταν πέντε χρονών η κόρη μου, της έβαζα το καμαρίνι δίπλα για να τρώει και εκείνη χαρούμενη που βλέπει να τρώει το πουλάκι. Αυτό ήταν άρρωστο γιατί το έβλεπε και μαδούσε, με αποτέλεσμα με την ανταλλαγή των υγρών όπως αυτό έτρωγε –κάτι έγινε και με το φαγητό της μικρής- έπαθε χλαμύδια ψιττάκωσης, είναι μία πάρα πολύ σοβαρή μικροβιακή λοίμωξη στα πνευμόνια της που κάνει τη λεγόμενη πλευρίτιδα.

Ήμασταν ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο και δέκα μέρες στην εντατική. Ήταν μια οδυνηρή εμπειρία και για μένα και για το παιδί και για τον πρώην άντρα μου που συνετέλεσε καθοριστικά και στην πορεία της σχέσης μας.

Συνετέλεσε αρνητικά, όχι θετικά. Είχαμε τελείως διαφορετικό τρόπο διαχείρισης στο συμβάν. Εγώ ήμουν πιο ψύχραιμη τότε, ενώ εκείνος κατέρρεε. Εγώ κατέρρευσα μετά το πέρας της περιπέτειας. Θα τον ήθελα τότε πιο ισχυρό, καθώς ήταν πάντα κοντά μου. Εγώ τότε ήμουν λίγο μικρή ηλικιακά και δεν είχα τη δύναμη να ανταποκριθώ σε όλο αυτό που έβλεπα»

Το διαζύγιο και οι κρίσεις πανικού

«Όταν τελείωσε αυτή η περιπέτεια έπαθα φοβερές κρίσεις πανικού. Ενώ αυτό τελείωσε το Πάσχα, εγώ γυρνώντας από την άδειά μου τον Αύγουστο κατέρρευσα μέσα στο αυτοκίνητο. Έκανα ψυχοθεραπεία.

Kανένα διαζύγιο δεν είναι ρόδινο και εύκολο. Με τα χρόνια όμως, και αν βάλεις πίσω τις πιθανές κόντρες στα οικονομικά που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια και σκεφτείς ότι με αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να είμαι καλά και πρέπει να μεγαλώσω το παιδί μου με έναν υγιή τρόπο, χτίσαμε με τον μπαμπά της μία υγιή σχέση. Δεν σου κρύβω ότι σήμερα είμαστε αδέρφια και ότι ο πρώην άντρας μου με τον νυν σύζυγό μου είναι πολύ καλοί φίλοι. Στην ουσία ο νυν σύζυγός μου ζήτησε το χέρι μου από τον πρώην σύζυγό μου.