Κατερίνα Βρανά: «Γιορτάζουμε ότι δεν πέθανα»

23 Απριλίου 2022 12:00

Η Κατερίνα Βρανά έχει μιλήσει ανοιχτά για την αναπηρία που αντιμετωπίζει μετά από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Κατερίνα Βρανά: «Γιορτάζουμε ότι δεν πέθανα»

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει σήμερα την δική της Ανάσταση τη δική της μάχη με τον θάνατο που κέρδισε την 23η Απριλίου όταν στη μακρινή Μαλαισία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας που την οδήγησε για ημέρες σε κλινικό κόμμα όμως η ίδια κατάφερε να επιστρέψει στη ζωή να ξυπνήσει και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της.

Η ίδια πήρε τη ζωή στα χέρια της και μιλάει πλέον ανοιχτά για την αναπηρία της θέλοντας με τον τρόπο της να δώσει δύναμη και σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και ρατσισμό λόγω της αναπηρίας τους

«Ό,τι άλλο και να έχει συμβεί στον κόσμο, για μένα 21 Απριλίου θα είναι πάντα η μέρα που αρρώστησα κ 23 Απριλίου η μέρα που σχεδόν πέθανα. Οπότε φέτος, μεσάνυχτα Σαββάτου, θα κάνω ότι όλοι μαζί γιορτάζουμε το ότι ΔΕΝ πέθανα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλα τα πυροτεχνήματα»

Η Κατερίνα Βρανά σε παλαιότερη ανάρτηση της είχε αναφερθεί και πάλι στην 23η Απριλίου την ημέρα που βρέθηκε Ένα βήμα πριν από το θάνατο στη μακρινή Μαλαισία.

Μέσα από την ανάρτηση της τότε είχε σκιαγραφήσει με τα πιο μελανά χρώματα όλες εκείνες τις δραματικές στιγμές που έζησε μακριά από την οικογένειά της παλεύοντας κυριολεκτικά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

«23 Απριλίου 2017 – Μαλαισία: Η μέρα που σχεδόν πέθανα. Μετά από διάτρηση εντέρου που οδήγησε σε σηψαιμία που οδήγησε σε σηπτικό σοκ που οδήγησε σε οργανική ανεπάρκεια, οι γιατροί με ‘βάλαν σε τεχνητό κώμα για να μου σώσουν την ζωή. Στις 23 Απριλίου, τα ζωτικά μου ήταν επικίνδυνα χαμηλά και είχα πολύ λίγες πιθανότητες επιβίωσης. Μέχρι που έφτασε ο ξάδερφός μου ο Άλεξ, μπήκε στην εντατική και έκατσε πάνω απ’το κρεβάτι μου όπου και τα ζωτικά μου άρχισαν να ανεβαίνουν. Και τώρα, λέει, του χρωστάω σπίτι με πισίνα επειδή μου έσωσε τη ζωή».