Κάτια Δανδουλάκη: «Ο Πλωρίτης μου είπε ‘θα μείνεις στην ψάθα με αυτά που κάνεις’»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Σεπτεμβρίου 2022 09:00

Η Κάτια Δανδουλάκη παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιχειρηματική ενασχόλησή της με το θέατρο και τις συζητήσεις που είχε σχετικά, με τον αείμνηστο σύζυγό της, Μάριο Πλωρίτη.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Κάτια Δανδουλάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της με το θέατρο.

«Τα έχω τακτοποιήσει. Αν τυχόν δεν δουλέψω, δεν θα έχω αυτό το τρένο ζωής γιατί δεν μένω και σε παλάτια. Δεν έχω περιουσία κι είμαι πολύ ελεύθερη πάνω σε αυτό.

Πρέπει να δουλεύω για να μένω σε αυτό το σπίτι που έχω πενήντα χρόνια και το νοικιάζω, δεν είναι δικό μου. Γιατί εγώ προτίμησα να δείξω όλη μου τη δραστηριότητα μου την επιχειρηματική στο θέατρο, το οποίο είναι ρώσικη ρουλέτα.

Δεν χρωστώ αλλά πρέπει να δουλεύω… Δεν έχω μετανιώσει που έκανα θέατρο γιατί θα είχα τρομερή ανασφάλεια να περιμένω ποιος θα μου κάνει μια πρόταση για να δουλέψω» είπε αρχικά η Δανδουλάκη.

Παράλληλα, θυμήθηκε την ατάκα που της είχε πει ο Μάριος Πλωρίτης, με τον οποίο υπήρξε παντρεμένη από το 1996 μέχρι το 2006, όταν έφυγε από τη ζωή.

«Ο Μάριος Πλωρίτης μου είπε ‘ξέρεις ότι θα μείνεις στην ψάθα και δεν θα έχεις μία με αυτά που κάνεις, την επιχείρηση; Θέλω να ξέρω ότι το ξέρεις’.

Του είπα ότι το ξέρω και μου είπε ‘τότε θα το κάνεις’», είπε η ηθοποιός.

Η Δανδουλάκη είχε αναφερθεί στον λογοτέχνη και σε συνέντευξή της πριν από μερικούς μήνες.

Σε ερώτηση για το ποιον άνθρωπο συμβουλεύεται, η Δανδουλάκη τόνισε: «Συμβουλευόμουν με λαχτάρα τον άνθρωπο της ζωής μου, τον Μάριο Πλωρίτη.

Και όσες φορές άφησα στην άκρη τη συμβουλή του και είπα ‘θα κάνω αυτό που νομίζω εγώ σωστό’, είδα πως εκείνος τελικά είχε δίκιο.

Αλλά ήταν τόσο σοφός που μου έλεγε ‘όχι, αυτό έπρεπε να κάνεις γιατί αυτός ήταν ο δικός σου δρόμος. Και από το λάθος σου θα μάθεις’.

Και πραγματικά πέρασαν τα χρόνια και έμαθα από τα λάθη μου. Συνεχίζω να κάνω λάθη αλλά διαφορετικά κάθε φορά. Δεν πέφτω στην ίδια τρύπα».