Κατρίνα Τσάνταλη: «’Αρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μη βλέπουν τι γίνεται πέρα από τον δικό τους κόσμο»

30 Αυγούστου 2021 20:15

Κατρίνα Τσάνταλη: «'Αρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μη βλέπουν τι γίνεται πέρα από τον δικό τους κόσμο»

Η Κατρίνα Τσάνταλη παραδέχτηκε πως τα πρώτα δημοσιεύματα που την αφορούσαν την στενοχώρησαν πολύ. Από τότε μέχρι τις πρόσφατες δραστηριότητές της, έχει αποδείξει τον ευαίσθητο κοινωνικά χαρακτήρα της.

Κατρίνα Τσάνταλη: «’Αρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μη βλέπουν τι γίνεται πέρα από τον δικό τους κόσμο».

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο είχα στενοχωρηθεί τότε. Όταν εγκαταστάθηκα στην Αθήνα μετά τις σπουδές μου στο Λονδίνο, στα 24 μου, παρότι δούλευα πολύ, έβγαινα μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο ενός ανθρώπου της ηλικίας μου. Όταν ήρθαν τα πρώτα δημοσιεύματα που με χαρακτήριζαν “party animal” και μιλούσαν για συνεχόμενη διασκέδαση και μόνο, έπαθα σοκ. Στενοχωρήθηκα γιατί δεν ήμουν αυτό. Ναι, έβγαινα, και λόγω δουλειάς – ειδικά τότε τα επαγγελματικά events ήταν πολλά. Αλλά βλέποντας δημοσιεύματα που μιλούσαν μόνο για πάρτυ και έρωτες, ειλικρινά δεν μου άρεσε καθόλου. Πλέον με τα social media επικοινωνώ αυτά που πραγματικά με ενδιαφέρουν».

Ο θαυμασμός της για την εθελοντική ομάδα Χέρια στο Facebook

«Είναι πραγματικές ηρωίδες. Είχα ήδη αναθεωρήσει καταστάσεις και πρόσωπα στη ζωή μου, όταν πριν από πολλά χρόνια ζήτησα βοήθεια για ένα ίδρυμα στην Αθήνα με παιδιά που δεν είχαν ζεστό νερό. Τα έκαναν μπάνιο και τα έτριβαν με πετσέτες τα να ζεσταθούν. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρθηκαν. Και ζήτησα βοήθεια από άτομα που με μεγάλη άνεση ξόδευαν αρκετά χρήματα σε γαρίφαλα τα Σαββατοκύριακά τους. Τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μη βλέπουν τι γίνεται πέρα από τον δικό τους κόσμο. Ετσι κι εγώ επιλέγω να έχω άλλους ανθρώπους στη ζωή μου».

Τα ταξίδια στην Αφρική με την Action Aid

«Βλέποντας την απίστευτη φτώχεια στη Ρουάντα δεν μπορούσα να σταματήσω το κλάμα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι υπάρχουν στον κόσμο παιδιά που τρώνε Δευτέρα και θα ξαναφάνε την Παρασκευή. Παιδιά με ξυρισμένο κεφάλι γιατί λόγω υποσιτισμού τούς πέφτουν τα μαλλιά. Έβλεπες ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα κι όμως δεν γκρίνιαζαν. Θυμάμαι εκεί όπου δουλεύαμε, σε μια στιγμή που τα παιδιά έλειπαν, έβγαλα από τον σάκο μου να πιώ νερό, κάτι που επ’ ουδενί κάναμε μπροστά τους. Όμως λίγα μέτρα πιο πέρα στεκόταν ένα κορίτσι γύρω στα 5, που κοιτούσε εκστασιασμένη το μπουκάλι μου. Της το δίνω, πίνει λίγο και το επιστρέφει αντί να το κρατήσει. Της το χαρίζω και τότε αντί να το κρατήσει για τον εαυτό της το δίνει στις φίλες της να το μοιράσει. Το κάθε κοριτσάκι έπινε δύο γουλιές και περνούσε το μπουκάλι στο επόμενο. Δεν θα ξεχάσω στη ζωή μου αυτή τη σκηνή». Είπε στο Gala.