Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Παίδων Χώρα»

Δημοσιεύθηκε: 14/04/2019 15:56

Το ΚΔΑΠ «Παίδων Χώρα» είναι ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 5-12 ετών με δωρεάν τμήματα μέσω ΕΣΠΑ. Εμπνευστές της δομής είναι ο κ. Μπέτσος Ιωάννης, φιλόλογος και MSc δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η κ. Τιλιγαδά Σοφία, φιλόλογος.

« Η δομή μας βασίζεται στη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης , εμπνευστής της οποίας είναι ο Howard Gardner.

Δεν είναι εύκολη η ανάλυσή της σε λίγες σειρές. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία η νοημοσύνη μας χωρίζεται σε εννέα τομείς εξίσου σημαντικούς, όχι όμως, το ίδιο αναπτυγμένους σε κάθε άνθρωπο. Η ανάπτυξη τους βασίζεται στις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που θα λάβει καθένας και τα οποία θα καλλιεργήσουν λιγότερο ή περισσότερο κάποιους τομείς. Με γνώμονα αυτή τη θεωρία, προσπαθούμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με όλες τις ευφυΐες, τη μουσική, τη συναισθηματική , τη διαπροσωπική, την κιναισθητική κλπ.

Κάθε άτομο μπορεί να αναπτύξει τις νοημοσύνες του σε επαρκές επίπεδο με ενθάρρυνση, εμπλουτισμό και κατάλληλη καθοδήγηση. Στόχος της δομής μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και ερεθίσματα ώστε να <<ξυπνήσουμε>> όλους τους τομείς της νοημοσύνης τους. Να καταστούν πολυπράγμονες και ευέλικτοι. Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις γνώσεις και τις παροχές μας, να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των παιδιών και των γονέων και να στεκόμαστε αρωγοί στους προβληματισμούς τους. Το πρόγραμμα της δομής διαρθρώνεται γύρω από αυτή τη λογική , παρέχοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξει το καθένα τη δική του μοναδική προσωπικότητα».

Το ΚΔΑΠ «Παίδων Χώρα» στελεχώνεται από : μουσικό , καθηγήτρια φυσικής αγωγής, φιλολόγους, δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης και δασκάλα προσχολικής αγωγής, ενώ διατηρεί εξωτερική συνεργασία με παιδίατρο και παιδοψυχολόγο. Εδρεύει στην Αγριά Μαγνησίας , στην οδό Περικλέους Γεωργιάδη 2 και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες σύντομα, όπως πληροφορηθήκαμε, θα προστεθεί ένας υπέροχος κήπος.

 

Περικλέους Γεωργιάδη 2, Αγριά Μαγνησίας, τηλ.: 2428 302063

Fb: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Παίδων Χώρα»