Κηδεία τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο κομμωτής της Άννας Μαρίας αποκαλύπτει το παρασκήνιο

Συντάκτης: Newsroom

17 Ιανουαρίου 2023 15:45

Κηδεία τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο κομμωτής της Άννας Μαρίας αποκαλύπτει το παρασκήνιο

Ο Κωνσταντίνος Ρόμπολας, κομμωτής της Άννας Μαρίας και της Αλεξίας και της Θεοδώρας, περιέγραψε στο Mega Καλημέρα όσα έγιναν χθες, Δευτέρα, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε ο κομμωτής, η συνεργασία του με την τέως βασιλική οικογένεια είναι πολύ θερμή, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «είναι σαν να μπαίνω σε ένα δικό μου σπίτι».

«Είναι τόσο απλοί άνθρωποι και μάλιστα την Κυριακή, επειδή είχαμε ξανά επαφή, η Άννα Μαρία όταν μπήκα μέσα με ρώτησε «τι κάνει η μαμά σου;». Είναι άνθρωποι πάρα πολύ χαμηλών τόνων. Ακόμα και χθες, που ήταν βαρύ το κλίμα, όταν έφυγα από το σπίτι, είπα σε όλους κουράγιο, γιατί οι μέρες μετά θα είναι πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ρόμπολας.

Όπως περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Ρόμπολας, η Άννα Μαρία ήταν πολύ συγκινημένη, ενώ τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν συντετριμμένα από τον χαμό του πατέρα τους.

Σχετικά με τις κομμώσεις που επιλέχθηκαν με την κηδεία, η Άννα Μαρία έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, το οποίο ο κομμωτής φρόντισε να το αναδείξει. Στην Αλεξία πρότεινε ένα συγκεκριμένο κούρεμα και της έκανε το styling την ημέρα της κηδείας, ενώ για την Θεοδώρα επέλεξε μία ’60s κόμμωση.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αναχωρούν από την Αθήνα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών

Αναχωρούν σήμερα και τα τελευταία μέλη των βασιλικών οικογενειών που είχαν έρθει στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Χθες Δευτέρα, μετά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και το δείπνο που οργάνωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αποχώρησαν σταδιακά πολλοί από τους προσκεκλημένους, όπως ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης αναχώρησε από τη χώρα μας η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Σήμερα, επίσης, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι γαλαζοαίματοι.

Σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, παραμένουν τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών.

Παράλληλα θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου κριθεί απαραίτητο.

Η εξόδιος ακολουθία χθες έγινε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, βρισκόταν η Άννα – Μαρία, ο Παύλος και τα μέλη της οικογένειας που άκουγαν δακρυσμένοι τον Παύλο. Σε διαφορετική πλευρά κάθονταν τα βασιλικά ζεύγη.

«Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου», ξεκίνησε ο πρίγκιπας Παύλος στον επικήδειό του. «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα μέσα στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια που χάνει ό,τι πολύτιμο έχει κάποιος στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τον παππού μου. Τήρησες όμως την παρακαταθήκη του» ανέφερε ο Παύλος στον επικήδειό του.

«Δόξασες τη χώρα με το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Έδωσες τιμή στην πατρίδα μας. Ήταν μια μάχη του νου», είπε, προσθέτοντας, ότι ως βασιλιάς δεν θέλησε να παραμείνει στη θέση του, χύνοντας αίμα.

«Ήταν μια δύσκολη εποχή, πατέρα, όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις. Πάθη αβυσσαλέα. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος για αναζητήσεις τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιών. Οι προσπάθειές σου απέτυχαν. Όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου, δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού», είπε.

«Η αποφασιστική επιρροή στην εκλογή της Αθήνας για τη διοργάνωση του 2004 ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μου. Μαζί δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η αγάπη, η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε, πατέρα, να αφήσεις την τελευταία πνοή στην πατρίδα σου. Όπως μας δίδαξες, πατέρα, όλα αυτά τα χρόνια, εμείς, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου προσφέρουμε και θα προσφέρουμε τα πάντα στην πατρίδα», ανέφερε ο Παύλος. «Για εμάς και για κάθε Έλληνα η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν». «Καλό ταξίδι», είπε με δάκρυα στα μάτια, ενώ στη συνέχεια εκφώνησε την ομιλία του και στα αγγλικά.