«Κιβωτός του Κόσμου»: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Ιουλίου 2023 08:52

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Του απαγόρευσε να ιερουργεί

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος.

Ο πατέρας Αντώνιος, τον οποίο κατήγγειλαν ένας 15χρονος τρόφιμος σε δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και ένας 19χρονος πρώην τρόφιμος, παρέδωσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογία του και η όλη διαδικασία διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο κληρικός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, επιβάλλοντάς του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, ενώ όρισαν και την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να άφησε υπόνοιες στη δικαστική λειτουργό ότι οι καταγγελίες που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και επιχείρησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εναντίον του.

Μετά την πολύωρη απολογία του κληρικού, η οποία ακολούθησε την κατάθεση πολυσέλιδου υπομνήματος με τις θέσεις του, στην δικαστική λειτουργό κατέθεσε και η σύζυγος του και επί χρόνια στην Διοίκηση του ΜΚΟ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνολικά ο πατέρας Αντώνιος έχει προτείνει να καταθέσουν προς υπεράσπιση του είκοσι μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο ιερωμένος όχι μόνο αρνήθηκε την κατηγορία αλλά φέρεται να είπε πως δεν είναι αξιόπιστοι οι δύο καταγγέλλοντες.

Για τον ανήλικο, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως άλλαξε την κατάθεσή του ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Παράλληλα, για τον 19χρονο, ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι ενδεχομένως είχε ανταλλάγματα για να στραφεί εναντίον του.

Η υπεράσπιση του κληρικού φαίνεται να περιλαμβάνει στο οπλοστάσιο της βίντεο που προσκόμισε στη δικαστική λειτουργό, από το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, προκύπτει ότι την ημέρα του καταγγελλόμενου περιστατικού ασέλγειας, το φερόμενο ως θύμα και ο κληρικός δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Ο πατέρας Αντώνιος επικαλείται τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενους σε δομές της «Κιβωτού», οι οποίοι έχουν καταθέσει πως τους προσέγγισε ο 19χρονος με σκοπό να τους ζητήσει να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληρικός ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τον λόγο για τον οποίο θεωρεί ότι ο 19χρονος «έστησε σκευωρία» σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος σε «παραβατική συμπεριφορά» του φερόμενου ως θύματος, φαίνεται να επικαλείται φωτογραφικό υλικό από το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο κληρικός, προκύπτει «πολυτελής ζωή» του 19χρονου μετά την καταγγελία.