«Κιβωτός του Κόσμου»: Γυναίκα καταγγέλει ότι η δομή άρπαξε την περιουσία της μητέρας της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Δεκεμβρίου 2022 10:15

Κύκλωμα με φόντο την «Κιβωτό του Κόσμου» κατήγγειλε γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε την άρρωστη μητέρα της και τώρα της παίρνει το σπίτι.

Η 28χρονη, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 λέγοντας ότι, δύο μήνες πριν πεθάνει η μητέρα της, έκανε διαθήκη στην οποία ανέφερε ότι την αποκληρώνει επειδή τη χτυπούσε και της φερόταν βίαια και ως εκ τούτου άφηνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της, δηλαδή δύο σπίτια, αυτοκίνητο και μηχανή στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει και ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, λίγο μετά το θάνατο της μητέρας της, δύο άνδρες που δήλωσαν εξουσιοδοτημένοι από την πρεσβυτέρα, πήγαν στο σπίτι της, το έβγαλαν φωτογραφίες και της ανακοίνωσαν ότι πρέπει να φύγει.

Η ίδια είπε ότι κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας της μητέρας της στο «Θεαγένειο», στο πλάι της ήταν μονίμως μία ύποπτη νοσοκόμα, ο σύζυγος της οποίας ήταν συνταξιούχος δικηγόρος, ενώ στην «παρέα» υπήρχε και συμβολαιογράφος.

Η γυναίκα που υποπτεύεται κύκλωμα πίσω από τη διαχείριση της περιουσίας της μητέρας της, σημείωσε πως προσπάθησε πολλές φορές να έρθει σε επαφή με τον πατέρα Αντώνιο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η καταγγέλλουσα έχει ήδη κινηθεί νομικά.

Παράλληλα, η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αποκάλυψε πως σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», η Επιθεώρηση Εργασίας έχει επιβάλλει πρόστιμο για «μαύρη εργασία».

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων που έφτασαν στην εκπομπή, ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μετά από επικοινωνία που είχαν με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας, αποκάλυψαν ότι μετά από καταγγελία που έκανε τον Οκτώβριο εργαζόμενος στην δομή του Βόλου της «Κιβωτού του Κόσμου» και τον σχετικό έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προέκυψε παράβαση για αδήλωτη εργασία και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.

Ακόμη, λίγες μέρες αργότερα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από νέο έλεγχο στην ίδια δομή, οι ελεγκτές επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, για υπέρβαση χρονικών ορίων εργασίας.