«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα στοιχεία για τον πατέρα Αντώνιο και τη δομή

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Δεκεμβρίου 2022 09:04

Ήταν το πιο προβεβλημένο πρόσωπο της «Κιβωτού του Κόσμου». Ο άνθρωπος που, όπως έλεγε ο ίδιος, μπήκε ως αλεξιπτωτιστής στις ζωές των παιδιών.

«Έρχομαι σαν αλεξιπτωτιστής που δεν ξέρει τι θα βρει από κάτω», έλεγε ο πατήρ Αντώνιος στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Βρέθηκε να διαχειρίζεται τέσσερις δομές, δεκάδες ακίνητα και 80 τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους βρέθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Πραγματικά ο πατήρ Αντώνιος, δεν τον ενδιαφέρει το χρήμα», έχουν πει μάρτυρες.

Αλλιώς πάντως θυμούνται τα πράγματα όσοι ζήτησαν το κουτί της «Κιβωτού» στις κηδείες των συγγενών τους.

«Σε εμάς προσωπικά δεν ήρθε κανένα μήνυμα και καμία ευχαριστήρια επιστολή ούτε καν απόδειξη για το πόσα χρήματα είχαν μαζευτεί».

Την οικονομική διαχείριση της ΜΚΟ είχε αναλάβει η πρεσβυτέρα… ή «μάμα πρες» όπως λέει η ίδια.

«Μαμά ΠΡΕΣ. Το πρεσβυτέρα είναι μεγάλο. Ένα μικρό πριν 23 χρόνια της το έκοψαν και από τότε έχει μόνο ΠΡΕΣ».

Ο μεγάλος σταρ της δομής όμως ήταν ο πατέρας Αντώνιος. Άλλοτε έκανε το πρώτο τζάμπολ σε φιλανθρωπικά παιχνίδια, άλλοτε έπαιζε και ο ίδιος, άλλοτε σε γιορτές λουζόταν με κονφετί κι άλλοτε απολάμβανε από την άνεση του γραφείου του τα κάλαντα που του τραγουδούσαν όρθια τα παιδιά της δομής.

Μέχρι και τραγούδι για εκείνον είχαν φτιάξει για να του το αφιερώσουν στην άφιξη του στο αεροδρόμιο. Με υποβολέα… του εύχονταν χρόνια πολλά.

Ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά ταυτόχρονα προβαλλόταν και ως ταπεινός σε μια ευθεία σύνδεση του εαυτού του με τον Ιησού Χριστό.

Σε τοιχογραφία, ο ίδιος παρουσιάζεται ως άλλος Νώε με ένα παιδί στους ώμους. Άλλοτε ποζάρει κουβαλώντας αμνό και άλλοτε κάθεται οκλαδόν κάτω από το δέντρο διδάσκοντας τα παιδιά του.

«Ποιος είσαι εσύ και δεν πας στο σχολείο;». Έτσι αποκρίθηκε στα πρώτα παιδιά που πλησίασε στην πλατεία του Κολωνού. Χάρη σε εκείνον, όπως λέει, επέστρεψαν στο σχολείο αλλά αυτό μέχρι το Γυμνάσιο.

«Κατάφερα να τους ξαναβάλω στο σχολείο. Να τελειώσουν το Γυμνάσιο. Λέω Γυμνάσιο και όχι Λύκειο γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν ήθελαν. Ακολουθούν τα επαγγελματικά και θέλουν από νωρίς να δουλέψουν».

Ωστόσο, πρώην τρόφιμος της δομής αποκάλυψε στο «LIVE NEWS» του MEGΑ πως εκείνος που αποφάσιζε τελικά δεν ήταν τα παιδιά αλλά ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος.

«Με έχουν καταστρέψει στην ‘Κιβωτό’ με αυτό το πράγμα. Γιατί δεν μπορώ έξω να δουλέψω. Όλοι θέλουν χαρτί λυκείου», δήλωσε.

«Εμείς εδώ πέρα κρατάμε σε επαφή τη μάνα με το παιδί…». Κι ενώ ο πάτερα Αντώνιος δήλωνε αυτά, την ίδια ώρα «βροχή» έπεφταν οι καταγγελίες για αποξένωση γονιών από τα παιδιά τους, αλλά και τα ίδια τα παιδιά καταγγέλλουν πως χωρίζονταν βίαια από τα αδέλφια τους.

Ο πατέρας Αντώνιος ισχυρίζεται πως ανέκαθεν προωθούσαν τις αναδοχές, αν και τα νούμερα τον διαψεύδουν.

Η «Κιβωτός» πραγματοποίησε μόλις έξι από τις συνολικά 210 που έγιναν πανελλαδικά το 2021. Τα έξι αυτά παιδιά μάλιστα που δόθηκαν το ‘21 για αναδοχή είναι μόλις το 1,5% του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνταν εκείνη την περίοδο στην «Κιβωτό».