Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για απιστία, ξέπλυμα και υπεξαίρεση

Συντάκτης: Newsroom

2 Ιουνίου 2023 17:20

Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για απιστία, ξέπλυμα και υπεξαίρεση

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς οι εισαγγελικές αρχές καλούν με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης τριών αξιόποινων πράξεων, οι οποίες τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά του οργανισμού.

Ειδικότερα, η κλήση από τις εισαγγελικές αρχές αφορά τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της οργάνωσης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κατά πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ ποσό οι οποίες συνδέονται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Η εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη των ανωμοτί εξηγήσεων από τους δύο υπόπτους στάλθηκε από τις εισαγγελικές αρχές στην οικονομική αστυνομία.

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Του απαγόρευσε να ιερουργεί

Πατέρας Αντώνιος: «Αν μου ζητήσουν συγγνώμη τα παιδιά, θα τα συγχωρήσω»

Η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής «Αρένα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου, που έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης.

Μεταξύ των πλευρών της υπόθεσης που παρουσιάστηκαν ήταν και αυτή του 15χρονου που πρώτος κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο βγάζοντας το θέμα στην επιφάνεια.

Όπως είπε ο 15χρονος, τα όσα καταγγέλλει «έγιναν μέσα στη δομή των διακοπών στα ταξίδια που ήμασταν. Με έκανε να αισθανθώ άβολα.

Στη μητέρα μου μίλησα πιο μετά για όσα συνέβησαν μέσα στη δομή. Στην αρχή δεν μίλησα σε κανέναν, μετά όμως μίλησα. Της τα είπα, όχι με λεπτομέρειες αλλά της τα είπα».

Η μητέρα του 15χρονου, δήλωσε στην εκπομπή: «Μου το βιάσανε, μου το κάνανε ψυχολογικά άρρωστο το παιδί μου. Έχει βιαστεί…

Ακόμα προσπαθώ να μάθω τι βιασμός έχει γίνει, τα κρατάει μέσα του, φοβάται. Στην πορεία έμαθα για βιασμούς και κακοποίηση και άλλες περιπτώσεις.

Τα έχω πει στην κατάθεσή μου. Πολιτεία δεν υπάρχει, το παιδί μου βιώνει κάθε δευτερόλεπτο ό,τι έχει περάσει ως τώρα».

«Στις αρχές ήταν καλός», είπε ο 15χρονος αναφερόμενος στον πατέρα Αντώνιο. «Μετά, όμως, φάνηκε ο χαρακτήρας του», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ανέφερε πως ξυλοδαρμό υπέστησαν και από υπάλληλο της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Τους είχε πάρει ένα υπάλληλος και τους βαρούσε και τους έκρυβε για να μην μιλήσουν», τόνισε.

Ο πατέρας Αντώνιος, από την πλευρά του, δήλωσε στην εκπομπή πως «αν μου ζητήσουν συγγνώμη τα παιδιά, θα κάνω αυτό που οφείλει να πράττει κάθε πραγματικός πατέρας.

Να τα συγχωρήσω. Σε μια οικογένεια ο πατέρας πρέπει να συγχωρεί τα παιδιά του και να τα βάζει πάλι στον σωστό δρόμο».

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια ανηλίκων κατά συρροή.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας που διενέργησαν από τον περασμένο Νοέμβριο οι εισαγγελείς ανηλίκων στην Αθήνα Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσίχλη.