«Κιβωτός του Κόσμου»: Πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί ο πατέρας Αντώνιος

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

3 Φεβρουαρίου 2023 12:51

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Του απαγόρευσε να ιερουργεί

Νέα προθεσμία έλαβε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για δύο βαρύτατες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές.

Ο πατέρας Αντώνιος δια των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε δεύτερη προθεσμία για άλλες δέκα ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για αδικήματα που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων, στην πολύκροτη υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιερωμένο, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος με την δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών.

Ο ενήλικος σήμερα καταγγέλων σεξουαλική βία, φέρεται να βρέθηκε σε δομή στα 6 του χρόνια και έφυγε από εκεί πριν από λίγο καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές, ο καταγγέλων περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά σεξουαλικών πράξεων του ιερωμένου με την μορφή παρενοχλητικών χειρονομιών στο σώμα του, τα οποία κάθε μέρα έπρεπε να υφίσταται, όπως ισχυρίζεται, καθώς φοβόταν πως αν αντιδρούσε θα είχαν συνέπειες η μητέρα και ο μικρότερος αδελφός του που έμεναν σε διαμέρισμα του ΜΚΟ.

Ο ίδιος ο ελεγχόμενος κληρικός, δεν αποδέχεται και αμφισβητεί έντονα τις καταγγελίες σε βάρος του, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή είπε πως δεν πρόδωσε όσους τον αγαπούν και πως γνωρίζει «τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά» το τέλος της οποίας, όπως ανέφερε «είναι η ανάσταση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων».

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία Ανηλίκων άρχισε τον Νοέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών τροφίμων στις δομές της «Κιβωτού».